Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε (σαν τρελοί) στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, να ποιες ταινίες περιμένουμε περισσότερο να δούμε.

Flix Team
Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε (σαν τρελοί) στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

Κάθε Φεστιβάλ είναι οι ταινίες του. Και το Φεστιβάλ Βενετίας είναι οι ηχηρές, οσκαρικές, γεμάτες σταρ (και οι περισσότερες ημερομηνίες για το Netflix) ταινίες του.

Το Flix θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ και θα ανακαλύψει τις ταινίες που για την ώρα κρατούν κρυμμένα τα χαρτιά τους και θα αναδειχτούν οι καλά κρυμμένοι άσοι της φετινής Μόστρας. Για την ώρα, όμως, να μερικοί τίτλοι που έχουν ήδη δημιουργήσει το θορυβό τους και αναμένεται να συζητηθούν και να διχάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

blonde

Blonde του Αντριου Ντόμινικ

Από την ασταθή παιδική της ηλικία ως Νόρμα Τζιν, μέσα από την άνοδό της στα αστέρια και τις ρομαντικές της περιπτύξεις, το “Blonde” θολώνει τις γραμμές των γεγονότων και της φαντασίας για να εξερευνήσει τον διαχωρισμό εκείνον μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού εαυτού της. Η επίσημη σύνοψη της ταινίας (όπως και το πρώτο τρέιλερ) του Αντριου Ντόμινικ δεν περιγράφει το hype γύρω από την ταινία που όλοι περιμένουν περισσότερο να δουν φέτος στο Λίντο. Λίγες μέρες μετά θα κάνει την πρεμιέρα της στο Netflix, ενώ ο χορός των βραβείων για την Ανα ντε Αρμας στο ρόλο της Μονρό ξεκινά με το ένα, με το δύο, με το τρία...

tar

Tár του Τοντ Φιλντ

Η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Τοντ Φιλντ («In the Bedroom» και «Little Children») στο ρόλο μιας διακεκριμένης διευθύντριας ορχήστρας και συνθέτη κλασικής μουσικής με το όνομα Λίντια Ταρ. Ο Τοντ Φιλντ έγραψε το σενάριο αποκλειστικά με την Μπλάνσετ στο μυαλό του και είχε δηλώσει πως αν η Μπλάνσετ δεν δεχόταν, η ταινία δεν θα γινόταν ποτέ. Μαζί με την Μπλάνσετ πρωταγωνιστούν η Νοεμί Μερλάντ, η Νίνα Χος και ο Μαρκ Στρονγκ. Το soundtrack υπογράφει η Χιλντούρ Γκουντναντότιρ. Δείτε το τρέιλερ εδώ.

bardo

Bardo (or False Chronicle of a Handful of Truths) του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου

Eπιστροφή στη Μόστρα και για τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου με ένα χρονικό αβεβαιοτήτων, όπου ο κεντρικός ήρωας, ένας αναγνωρισμένος Μεξικανός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας, επιστρέφει στην πατρίδα του για να έρθει αντιμέτωπος με την ταυτότητά του, τις οικογενειακές σχέσεις, την τρέλα των αναμνήσεών του, αλλά και το παρελθόν και τη νέα πραγματικότητα της χώρας του. Πρωταγωνιστεί ο Ντανιέλ Χιμένεθ Κάτσο.

no bears

No Bears του Τζαφάρ Παναχί

Δύο παράλληλες ερωτικές ιστορίες στις οποίες τα ζευγάρια βρίσκονται αντιμέτωπα με εμπόδια, προκαταλήψεις και μηχανισμούς εξουσίας. Πολιτικός, ανθρώπινος Τζαφάρ Παναχί, στην ταινία που κάνει πρεμιέρα εν μέσω της εξάμηνης καταδίκης του σε φυλάκιση από δικαστήριο του Ιράν.

un couple

Un Couple του Φρέντερικ Γουάισμαν

Η μακρόχρονη σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Ο άντρας είναι ο Λέο Τολστόι. Η γυναίκα είναι η συζυγός του, Σοφία. Μυθοπλασία από τον σπουδαίο ντοκιμαντερίστα Φρέντερικ Γουάισμαν.

the whale

Whale του Ντάρεν Αρονόφοσκι

Η ιστορία ενός άντρα που ζει απομονωμένος στο διαμέρισμά του, ναυαγισμένος στον καναπέ του, τρώγοντας μέχρις ότου ο θάνατος τον σταματήσει. Εχοντας φτάσει ήδη τα 270 κιλά, θα δώσει στον εαυτό του μια τελευταία ευκαιρία, δοκιμάζοντας να επανασυνδεθει με την κόρη του που έχει χρόνια να δει. Κι όπως θα ανακαλύψει, εκείνη δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια απόλυτα δυσαρεστημένη από την ζωή της έφηβη που δεν μασάει τα λόγια της και λέει τα πράγματα ακριβώς όπως τα βλέπει. Και με κάποιον τρόπο, η συνάντηση αυτών των δυο ανθρώπων, θα δώσει στον καθένα τους την δυνατότητα να κάνουν μια στροφή και να δούν τον κόσμο μέσα από μια διαφορετική ματιά. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει μετά το «mother!» του 2017 με τον Μπρένταν Φρέιζερ να πρωταγωνιστεί με οσκαρικές αξιώσεις στη μεταφορά του ομότιτλου θεατρικού έργου του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ.

bones and all

Bones & All του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια κοπέλα προσπαθεί να καταλάβει γιατί έχει την επιθυμία να... τρώει τους ανθρώπους που την αγαπούν. Ξεκινά λοιπόν ένα road trip μέσα στις ΗΠΑ με σκοπό ψάξει τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ, αναζητώντας τη ρίζα του κακού. Τότε θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί έναν νεαρό τυχοδιώκτη, που κι εκείνος ψάχνει τον εαυτό του στους δρόμους μιας χαμένης Αμερικής. Ο Λούκα Γκουαντανίνο διασκευάζει το ομότιτλο νεανικό βιβλίο της Καμίλ ΝτεΑντζέλις με την Τέιλορ Ράσελ και τον Τίμοθι Σαλαμέ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Δείτε το τρέιλερ εδώ.

white noise

White Noise του Νόα Μπόμπακ

Οι προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να αντιμετωπίσει τις εγκόσμιες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, ενώ παλεύει με τα παγκόσμια μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας ευτυχίας σε ένα αβέβαιο κόσμο. Ο Νόα Μπόμπακ μεταφέρει για πρώτη φορά υλικό άλλου στο σινεμά, εν προκειμένω του ομότιτλου βιβλίου του Ντον Ντελίλο από το 1985. Στην ταινία που είναι και η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Βενετίας πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Γκρέτα Γκέργουικ, Ντον Τσιντλ, Σαμ Νιβόλα, Μέι Νιβόλα, Ράφεϊ Κάσιντι, Αντρε Μπέντζαμιν και Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ. Εδώ το τρέιλερ.

The Banshees Of Inisherin

The Banshees of Inisherin του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Σε ένα απόμερο νησί της Ιρλανδίας, δύο καρδιακοί φίλοιο βρίσκονται σε αδιέξοδο όταν ο Κολμ ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει τη φιλία τους. Ενας εμβρόντητος Παντράικ, με τη βοήθεια της αδερφής του της Σιόμπαν και ενός προβληματικού νεαρού, του Ντομινίκ, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση, αρνούμενος να αποδεχθεί το «όχι» ως απάντηση. Εντούτοις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του Παντράικ το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν την απόφαση του πρώην φίλου του και όταν ο Κολμ του δίνει ένα απεγνωσμένο τελεσίγραφο, τα γεγονότα κλιμακώνονται τάχιστα με συνταρακτικές συνέπειες. Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίζον στη νέα ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα μετά το «Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι». Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Athena

Athena του Ρομέν Γαβρά

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού τους αδερφού κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τρία αδέρφια βλέπουν τη ζωή τους να βυθίζεται στο χάος. Ο Ρομέν Γαβράς συνεργάζεαι με τον Λατζ Λι των «Αθλιων» για μια τραγωδία στο κέντρο των προαστίων του Παρισιού.

pearl

Pearl του Τι Γουέστ

Το origin story της Περλ, της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είχε αρχίσει να σκοτώνει τα μέλη του συνεργείου της ταινίας πορνό, την ιστορία δηλαδή του «X» που είδαμε πριν λίγους μήνες στις αίθουσες. Ο Τι Γουεστ σκηνοθετεί, η Μια Γκοθ πρωταγωνιστεί. Δείτε περισσότερα εδώ.

the son

The Son του Φλόριαν Ζέλερ

Λίγα χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών του, ο 17χρονος Νίκολας νιώθει ότι δεν θέλει να μένει άλλο με τη μητέρα του. Μετακομίζει με τον πατέρα του και τη νέα σύντροφό του. Δεύτερο μέρος της τριλογίας του Φλόριαν Ζέλερ μετά τον «Πατέρα», πάλι σε σενάριο δικό του και του Κρίστοφερ Χάμπτον με τον Χιου Τζάκμαν στο ρόλο του πατέρα και μαζί του τη Λόρα Ντερν.

The Eternal daughter

The Eternal Daughter της Τζοοάνα Χογκ

Η ιστορία μιας μεσήλικης γυναίκας και της ηλικιωμένης μητέρας της που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος τους, όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους, που υπήρξε κάποτε ένα μεγαλόπρεπο αρχοντικό και τώρα είναι ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Η Τζοάνα Χογκ συνεργάζεται ξανά με την Τίλντα Σουίντον.

Lord of the Ants

Lord of the Ants του Τζιάνι Αμέλιο

Η δίκη που συντάραξε την Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του '60, με κατηγορούμενο έναν διανοούμενο που η σχέση του με έναν νεαρό μαθητή του προκάλεσε σκάνδαλο εθνικής εμβέλειας. Ο Τζιάνι Αμέλιο επιστρέφει με αληθινή ιστορία στο διαγωνιστικό τμήμα της Μόστρας.

nuclear

Nuclear του Ολιβερ Στόουν

Ο Ολιβερ Στόουν επιμένει πως η λύση της ανθρωπότητας είναι η πυρηνική ενέργεια. Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ προτείνει να δούμε το νέο του ντοκιμαντέρ χωρίς προκαταλήψεις.

all the beauty and the bloodshed

All the Beauty and the Bloodshed της Λόρα Πόιτρας

Η ζωή της διάσημης φωτογράφους Ναν Γκόλντιν και η πτώση της οικογένειας Σάκλερ, της φαρμακευτικής δυναστείας που υπήρξε υπεύθυνη για το οπιούχο παυσίπονο που αποδείχθηκε θανατηφόρο. Η Λόρα Πόιτρας («Citizenfour») επιστρέφει με ένα θέμα που τάραξε τον κόσμο της τέχνης και δεν μοιάζει να έχει καταλαγιάσει ακόμη

don't worry darling

Don't Worry Darling της Ολίβια Γουάιλντ

Η Αλις, μια δυστυχισμένη νοικοκυρά, ζει με τον άντρα της στην εξιδανικευμένη κοινότητα Victory, την πειραματική πόλη της εταιρείας που φιλοξενεί τους άνδρες που εργάζονται για το άκρως απόρρητο Victory Project και τις οικογένειές τους. Αλλά όταν αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στην ειδυλλιακή τους ζωή, εκθέτοντας κάτι πολύ πιο απαίσιο που κρύβεται κάτω από την ελκυστική αυτή πρόσοψη, η Αλις δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί τι ακριβώς κάνουν στο Victory και γιατί. Φλόρενς Πιου και Χάρι Στάιλς για τη νέα ταινία της Ολίβια Γουάιλντ. Δείτε περισσότερα εδώ.

kingdom

Kingdom: Exodus του Λαρς φον Τρίερ

Η Κάρεν, μια υπνοβάτης θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στα ανεξήγητα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στη νευρολογική πτέρυγα του νοσοκομείου της Κοπεγχάγης στον τρίτο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς του Λαρς φον Τρίερ που θα κάνει πρεμιέρα στη Βενετία πριν προβληθεί στο Mubi. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.