Buzz

Let's get loud: τι πραγματικά κατάφεραν Σακίρα και Λόπεζ στο Super Bowl

στα 10

H επανάσταση αρχίζει από μέσα: όσο ο περισσότερος κόσμος σχολιάζει πόσο σέξι ήταν δύο 50άρες, εκείνες περνούν ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους μετανάστες της Αμερικής. Και ξέρετε... hips don't lie.

Let's get loud: τι πραγματικά κατάφεραν Σακίρα και Λόπεζ στο Super Bowl

Οταν η 43χρονη (είχε τα γενέθλιά της την Κυριακή) Shakira-Shakira εμφανίζεται πάνω στη σκηνή, το πρώτο πράγμα που ακούγεται, είναι ισπανικά. Χαιρετά πρώτα τους ισπανόφωνους (από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, που βάλονται από την κυβέρνηση Τραμπ) μετανάστες του Μαΐμι και μετά τους Αμερικανούς. Οσα ακολουθούν μετά είναι κάτι παραπάνω από medley των επιτυχιών της.

Η μισή Λιβανέζα, μισή Κολομβιανή μουσικός κερδίζει τις εντυπώσεις με την αειθαλή της live παρουσία, αλλά κερδίζει και στα σημεία: μικρές λεπτομέρειες που κλείνουν το μάτι και αποτίουν φόρο τιμής στις δυο της κουλτούρες. Καταγγέλοντας ταυτόχρονα τη στάση της Αμερικής απέναντι στις διαφορετικές εθνότητες που απαρτίζουν, εδώ και χρόνια, τον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό.

Δείτε την 15λεπτη performance τους εδώ

Shakira 607

Γιατί, όχι, το σχοινί που έδεσε στα χέρια και στην στην κοιλιά της δεν ήταν «σέξι».

Ούτε το παιχνίδι με τη γλώσσα στην κάμερα. Το «zaghrouta», το ηχητικό επιφώνημα με τη γλώσσα και τα χείλη που κάνουν αρκετοί αραβικοί λαοί, αλλά και οι Κολομβιανοί (ειδικά κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού) ως κάλεσμα χαράς και γιορτής, ήταν ξεκάθαρη πολιτισμική αναφορά στις πατρίδες της.

Αν φώναζε «yeehaw» θα το έπιαναν και οι Αμερικανοί. Αν φώναζε «αλλελούια» θα το έπιαναν και οι Ευαγγελιστές.

Shakira GIF

Και μετά βγήκε η Jenny from the block. Οπως πάντα: απροκάλυπτα δυναμική, αναπολογητικά σέξι.

Κι όλοι ασχολήθηκαν με τον στύλο του pole dancing («Hustlers», αφού), αλλά εκείνη είπε πολλά περισσότερα.

Κοριτσάκια ντυμένα στα λευκά σαν αγγελούδια εμφανίζονται να τραγουδούν μία γκόσπελ εκδοχή του «Let's Get Loud», ενώ η «διακόσμηση» της σκηνής είναι κλουβιά (άμεση αναφορά στο τι συμβαίνει στα σύνορα και τις απελάσεις) Κι όταν η Λόπεζ έδωσε το πρόσταγμα («Λατίνοι!») βγήκε και η ίδια της η κόρη ντυμένη στα λευκά, τραγουδώντας το «Born in the USA» του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Lopez 607

Lopez 607 1

Lopez 607 2

Να ενώσουμε τις τελείες;

Λατίνοι, είστε κι εσείς γεννημένοι στην Αμερική. Ας το φωνάξουμε δυνατά!»

Καθόλου τυχαία δεν ήταν δύο γυναίκες στη σκηνή. Καθόλου τυχαία δεν ήταν δύο (5 πάνω, 5 κάτω) 50άρες γυναίκες στη σκηνή. Καθόλου τυχαία δεν ήταν δυο λατινικής καταγωγής γυναίκες στη σκηνή. Και ναι, ήταν και κούκλες, ήταν και σέξι.

Γιατί μπορούν να είναι όλα τα παραπάνω: η Σακίρα κουνά τους γοφούς της, αλλά ταυτόχρονα παίζει ντραμς και ηλεκτρική κιθάρα γιατί μεγάλωσε ακούγοντας hard rock που ακόμα αγαπά.

Lopez 607 3

Η Λόπεζ μπορεί να χορέψει σε στύλο του pole dancing γιατί δουλεύει σκληρά με το σώμα της, αλλά ταυτόχρονα φορά και για κάπα την σημαία του Πουέρτο Ρίκο γιατί... Πρόεδρε Τραμπ, είναι Πολιτεία της Αμερικής.

Το παρακάτω βίντεο, το βλέμμα της αποφασισμένο και δυναμικό, η αγκαλιά στην κόρη της και ο τρόπος που ανεβαίνει από το παρασκήνιο στη σκηνή, όσο την παρακολουθούν τα κοριτσάκια της χορωδίας, όσο την παρακολοθούν 102 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική και στον κόσμο (στην μεγαλύτερη πλατφόρμα που είχε ποτέ να πει αυτά που θέλει) τα λένε όλα.

«Θέλω η κόρη μου, κι όλα τα κορίτσια που ήταν μαζί μου στην σκηνή, όλα τα κορίτσια στον κόσμο να είναι περήφανα για την ταυτότητά τους.»


Δείτε περισσότερα: