Buzz

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ταινία εμπνευσμένη από τα παιδικά του χρόνια

στα 10

Η Μισέλ Γουίλιαμς σε διαπραγματεύσεις για το ρόλο της μητέρας του...

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ταινία εμπνευσμένη από τα παιδικά του χρόνια

Οσο περιμένουμε την άρση του lockdown και την κυκλοφορία της δικής του version του κλασικού μιούζικαλ «West Side Story», o Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει ήδη βρει το θέμα της επόμενης ταινίας του: θέλει να γυρίσει μία ταινία ενηλικίωσης, που θα βασίζεται στη δική του εφηβική ηλικία που πέρασε στο Φίνιξ της Αριζόνα.

Δείτε κι αυτό: O Στίβεν Σπίλμπεργκ γιορτάζει το τέλος των γυρισμάτων του «West Side Story» με νέες φωτογραφίες

Spielberg 607 1

Ο Σπίλμπεργκ γράφει το σενάριο μαζί με τον πιστό συνεργάτη του Τόνι Κούσνερ («Lincoln», «Μόναχο») και τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν, Covid-19 επιτρέποντος, τον Ιούλιο, ώστε η ταινία (που ακόμα δεν έχει τίτλο) να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Είναι η πρώτη φορά που ο Σπίλμπεργκ εμπλέκεται και στην εγγραφή του σεναρίου μετά από το «Α.Ι.», το πρότζεκτ που κληρονόμησε μετά το θάνατο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Οι φήμες θέλουν τον οσκαρικό σκηνοθέτη να βρίσκεται στο στάδιο του κάστινγκ. Χιλιάδες screen tests με νεαρούς ηθοποιούς πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή για να βρεθούν οι δύο πρωταγωνιστές που θα τον ερμηνεύσουν - καθώς παρακολουθούμε την ιστορία του κεντρικού ήρωα στην παιδική και εφηβική του ηλικία.

Ακόμα ένας μεγάλος σκηνοθέτης επιστρέφει στον τόπο του με μία ταινία εμπνευσμένη από την εφηβεία του: Η νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον τον επιστρέφει στα σχολικά του χρόνια στο Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια

Spielberg 607 2

Spielberg 607 3

Εχει βρεθεί όμως η ηθοποιός που θα ερμηνεύσει την μητέρα του: η Μισέλ Γουίλιαμς είναι αυτή τη στιγμή σε τελικές διαπραγματεύσεις για το ρόλο.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο η ιστορία θα είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του, ή η πιστή αφήγηση της ζωής του. Πάντως γνωρίζουμε ότι ο Σπίλμπεργκ πέρασε τα παιδικά και προεφηβικά του χρόνια στο Φίνιξ της Αριζόνα, στις δεκαετίες του 50 και 60. Εκεί ξεκίνησε να πειραματίζεται γυρίζοντας ταινίες στην πίσω αυλή και το υπόγειο του σπιτιού του σε 8mm, εκεί πρωτοσυνάντησε την ρατσιστική, αντι-σημιτική Αμερική. Η καθοριστική σχέση με τους γονείς του (χώρισαν όταν μετακόμισαν στην Καλιφόρνια και ο Σπίλμπεργκ πήγε εκεί γυμνάσιο), η απόφαση να ζήσει με τον πατέρα του που είχαν ψυχρές σχέσεις, το πώς τον έσωσε το σινεμά - όλα αυτά πιθανολογούμε ότι θα αποτελούν τους κεντρικούς άξονες της αυτοβιογραφικής ιστορίας.

Περιμένουμε νεότερα...

Διαβάστε περισσότερα: