Buzz

Και όμως, η Σοφία Λόρεν είναι έτοιμη για το κοντινό της

στα 10

Μετά από μια δεκαετία, η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στο σινεμά, για τη νέα ταινία που σκηνοθετεί ο γιος της, Εντοάρντο Πόντι.

Και όμως, η Σοφία Λόρεν είναι έτοιμη για το κοντινό της

Η τελευταία φορά που είδαμε (λίγο) τη Σοφία Λόρεν στο σινεμά ήταν πριν δέκα χρόνια, το 2009, στο «9» του Ρομπ Μάρσαλ. Τώρα, η Ιταλίδα ντίβα είναι έτοιμη να γεμίσει ξανά, με την ομορφιά και το ταλέντο της,, τη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Η Ζωή Μπροστά», ένα κοινωνικό δράμα με ανθρωπιστικό χαρακτήρα, που σκηνοθετεί ο γιος της (και του Κάρλο Πόντι), Εντοάρντο Πόντι.

Διαβάστε ακόμη: Στα 82 της χρόνια, η Σοφία Λόρεν δηλώνει - και είναι - «φανταστική»

σοφία λόρεν 607Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Η Σοφία Λόρεν με τον Εντοάρντο Πόντι το '70...

Η ταινία λέγεται «La vita davanti a sé» κι αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Ρομέν Γκαρί, «La vie devant soi»: το βιβλίο είχε διασκευαστεί ξανά για το σινεμά, από τον Μοσέ Μιζράχι το 1978, ως «Madame Rosa», με τη Σιμόν Σινιορέ στον κεντρικό ρόλο, που τώρα θ' αποδώσει η Σοφία Λόρεν κι είχε βραβευτεί, τότε, με το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η Λόρεν θα υποδύεται τη Μαντάμ Ρόζα, μια πάλαι ποτέ πόρνη, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, που συνδέεται στενά μ' ένα 12χρονο αγόρι, μετανάστη από τη Σενεγάλη, τον Μόμο.

σοφία λόρεν 607...και σήμερα

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει ήδη στην Ιταλία, στο Μπάρι κι η Λόρεν, που δουλεύει καθημερινά επί δεκαώρου, δηλώνει, όπως αναφέρει αποκλειστικά το Variety, ότι αυτή τη φορά θα επιτρέψει στον εαυτό της «να εκφράσει πράγματα στην οθόνη με τρόπο που θα εκπλήξει το κοινό.» Αλλωστε, εξηγεί πως δεν έχει περιθώριο να μην προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στην ταινία του γιου της: «Με ξέρει τόσο καλά. Γνωρίζει κάθε εκατοστό του προσώπου μου, την καρδιά και την ψυχή μου. Θα προχωρήσει στο επόμενο πλάνο μόνο όταν πετύχω τη βαθύτερη αλήθεια μου.»

Διαβάστε ακόμη: H Σοφία Λόρεν αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία πίσω από τη διάσημη φωτογραφία της με την Τζέιν Μάνσφιλντ

μαντάμ ρόζα 607 Η Σιμόν Σινιορέ ως «Μαντάμ Ρόζα»

Αλλά και ο Εντοάρντο Πόντι μοιάζει ενθουσιασμένος που σκηνοθετεί, για τρίτη φορά, τη μητέρα του: «Στα 84 θέλει να τα βάλει όλα σε κάθε της ατάκα και να κάνει μια ταινία τόσο βαθιά, τόσο προκλητική, συναισθηματικά και σωματικά. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την ενέργεια και το πάθος με τα οποία προσεγγίζει κάθε σκηνή.»

σοφία λόρεν 607

Το καστ του «Η Ζωή Μπροστά» συμπληρώνουν η διεμφυλική Ισπανίδα ηθοποιός Αμπρίλ Ζαμόρα, ο Ιταλός Ρενάτο Καρπεντιέρι, ο Ιρανός Μπαμπάκ Καρίμι (του «Εμποράκου») και ο μη επαγγελματίας ηθοποιός Ιμπραχίμα Γκάις, που ενσαρκώνει τον Μόνο. Οπως εξηγεί ο Πόντι, η ταινία σ' ένα πρώτο επίπεδο είναι η ιστορία της αγάπης και της φιλίας μεταξύ της Μαντάμ Ρόζα και του Μόμο, δυο ανθρώπων με τεράστιες πολιτισμικές, ηλικιακές, φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές που, «παρόλ' αυτά είναι κομμάτια του ίδιου υφάσματος οδύνης κι έχουν μεγαλώσει κι οι δυο στο δρόμο.» Σε δεύτερο επίπεδο, όπως λέει ο Πόντι, η ταινία «είναι η ιστορία μιας σύγχρονης οικογένειας, τα τρία παιδιά της Μαντάμ Ρόζα είναι μια 35χρονη διεμφυλική γυναίκα, ένα 12χρονο άστεγο αγόρι από τη Σενεγάλη κι ένα 10χρονο παιδί από τη Ρουμανία.» Το φιλμ προορίζεται για τις αίθουσες τον Μάρτιο του 2020.