Buzz

Διαβάζοντας με προσοχή τις αφιερωμένες στον Σταύρο Ψυλλάκη «Μικρές Υιοθεσίες»

στα 10

Μια εξαιρετική έκδοση αφιερωμένη στον Σταύρο Ψυλλάκη παρουσιάζεται σε ένα διήμερο αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και το έργο του.

Flix Team
Διαβάζοντας με προσοχή τις αφιερωμένες στον Σταύρο Ψυλλάκη «Μικρές Υιοθεσίες»

«Το να φτιάξεις μια ταινία ντοκιμαντέρ είναι μια υιοθεσία. Είναι σαν να ξυπνάς ένα πρωί και να βρίσκεις ένα μωρό έξω από την πόρτα σου. Εναπόκειται σε σένα τι θα κάνεις: θα το αγνοήσεις ή θα το υιοθετήσεις και θα του δώσεις ζωή; Μια τέτοια «υιοθεσία» συμβαίνει με τους ανθρώπους και τις ιστορίες που τυχαία, συχνά, συναντάμε στη ζωή και δημιουργούν τις ταινίες μας. Επειτα αρχίζει η περιπέτεια. Μοιράζεστε ιστορίες εμπιστοσύνης που σιγά, σιγά οικοδομούν την ταινία. Μια αλήθεια, δική τους και δική σου. Ξέροντας καλά, όμως, πως κάθε φορά λέμε την αλήθεια που μπορούμε να πούμε.» Σταύρος Ψυλλάκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά τον Σταύρο Ψυλλάκη με την έκδοση του βιβλίου «Μικρές Υιοθεσίες». Η έκδοση, 295 σελίδων, πλούσια σε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, φιλοξενεί 15 κείμενα, ειδικά γραμμένα για το αφιέρωμα, που προσεγγίζουν από διάφορες οπτικές τον σκηνοθέτη και τη διαδρομή του. Επίσης, περιέχει εκτεταμένα αποσπάσματα λόγου από έξι γνωστά ντοκιμαντέρ του Ψυλλάκη, συνεντεύξεις και κριτικές που αφορούν το έργο του και ολοκληρώνεται με αναλυτικό κατάλογο των ταινιών του.

Μικρές Υιοθεσίες 607

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Μικρές Υιοθεσίες: Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη», μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, οι εκδόσεις ΠΕΚ - Πυξίδα της Πόλης και η Ταινιοθήκη της Ελλάδας σάς προσκαλούν στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2016, στις 20:00, στο poems 'n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι), σε ένα διήμερο αφιέρωμα στον Σταύρο Ψυλλάκη.

Για το βιβλίο και τον Σταύρο Ψυλλάκη θα μιλήσουν την Τετάρτη 21/12 οι Εύα Στεφανή, Δημήτρης Χαρίτος, Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Απόστολος Ασημάκης, Μιράντα Τερζοπούλου, και την Πέμπτη 22/12 οι Μαρία Κομνηνού, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Βάσω Κυριαζάκου. Και τις δύο ημέρες θα γίνει προβολή αδημοσίευτων αποσπασμάτων από το πρωτότυπο υλικό των ταινιών του Σταύρου Ψυλλάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τα ειδικά για το αφιέρωμα κείμενα, με τη σειρά που παρουσιάζονται, υπογράφουν οι Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Ροβήρος Μανθούλης, Γ. Κοκκινάκος, Α. Αρδαβάνης, Β. Λέκκα, Κ.Φ. Ψυλλάκης,Μανώλης Κρανάκης, Τ. Λαζαράτου, Μ. Μανουσάκης, Δημήτρης Χαρίτος, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Εύα Στεφανή, Μ. Βιρβιδάκης, Ν. Γκροσδάνης, Κ. Μαυρακάκης.

ΜΕΤΑΞΑ Σκηνή από το «ΜΕΤΑΞΑ: Ακούγοντας το Χρόνο» του Σταύρου Ψυλλάκη

Διαβάστε ακόμη: