Buzz

To «Shorta» δεν είναι μια ακόμη αστυνομική ταινία

στα 10

Το φιλμ των Αντερς Ολχολμ και Φρέντερικ Λους Βιντ έκανε την πρεμιέρα του στη Bενετία κι ετοιμάζεται τώρα για αυτό της Θεσσαλονίκης.

Flix Team
To «Shorta» δεν είναι μια ακόμη αστυνομική ταινία

Ενα εξαιρετικά σίγουρο για τον εαυτό του ντεμπούτο που ακολουθεί και μαζί ανατρέπει τους κανόνες μιας αστυνομικής ταινίας, το φιλμ των Αντερς Ολχολμ και Φρέντερικ Λους Βιντ από την Δανία, έκανε αίσθηση στο φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο μήνα κι ετοιμάζεται να κερδίσει και το ελληνικό κοινό στην πρώτη προβολή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πριν βγει στις αίθουσες από την One From the Heart.

shorta 607

Σύμφωνα με την περιγραφή του Φεστιβάλ, το «Shorta» είναι μια καταιγιστική ταινία δράσης που ανεβάζει την αδρεναλίνη. Ενας νεαρός μετανάστης πεθαίνει υπό άγνωστες συνθήκες μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα. Οι ομοεθνείς του ξεσηκώνονται σε ένα υποβαθμισμένο γκέτο στη Δανία. Δυο αστυνομικοί στέλνονται για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όμως η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Οι μετανάστες πυρπολούν το αυτοκίνητό τους και οι αστυνομικοί παγιδεύονται στο γκέτο. Ένας νεαρός μετανάστης έρχεται να τους βοηθήσει, όμως ο ένας από τους δυο αστυνομικούς αποδεικνύεται ρατσιστής και βίαιος.

Δείτε ακόμη: Το Flix διαλέγει τα καλύτερα τρέιλερ της εβδομάδας

shorta 607

Ασταμάτητα αγωνιώδες, απόλυτα επίκαιρο και ηλεκτρισμένο το «Shorta» (αστυνομία στα αραβικά) των Αντερς Ολχολμ και Φρέντερικ Λούς Βιντ δεν υποκύπτει σε κανένα κλισέ και δεν φοβάται να κοιτάξει κατάματα ακανθώδη ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και η αστυνομική βία. Η ταινία γυρίστηκε πριν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που υπήρξε και η αφετηρία μιας ηλεκτρισμένης περιόδου στις ΗΠΑ και μοιάζει απίστευτα προφητική.

shorta 607

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί


Δείτε επίσης: «News of the World»: ο Τομ Χανκς καταθέτει ένα διαφορετικό γουέστερν στην ξενοφοβική Αμερική του Τραμπ