Buzz

«News of the World»: ο Τομ Χανκς καταθέτει ένα διαφορετικό γουέστερν στην ξενοφοβική Αμερική του Τραμπ

στα 10

Ο Τομ Χανκς εμπιστεύεται ξανά τον Πολ Γκρίνγκρας («Captain Philips») και πρωταγωνιστεί, για πρώτη φορά, σε γουέστερν. Δείτε το trailer.

«News of the World»: ο Τομ Χανκς καταθέτει ένα διαφορετικό γουέστερν στην ξενοφοβική Αμερική του Τραμπ

Παρόλο που το αρχετυπικό γουέστερν ήταν κατεξοχήν το κινηματογραφικό είδος που προπαγάνδιζε τον αμερικανικό ηρωισμό και όνειρο, εδώ και πολλά χρόνια (από τους «Ασυγχώρητους» του Κλιντ Ιστγουντ, μέχρι την «Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς» των αδελφών Κοέν και τους «Αδελφούς Σίστερς» του Ζακ Οντιάρ), δημιουργοί το χρησιμοποιούν για κόντρα μήνυμα: δείχνοντας τα βρώμικα χέρια που έχτισαν αυτή τη χώρα.

Κάτι παρόμοιο μοιάζει να σκάρωσε ο Πολ Γκίνγκρας στο reunion του με τον Τομ Χανκς (μετά τον «Captain Phillips» του 2013).

Ο Χανκς ερμηνεύει κι εδώ έναν... Captain. Τον βετεράνο λοχαγός Τζέφερσον Κάιλ Κιντ, ο οποίος περιπλανιέται από πόλη σε πόλη στην Αγρια Δύση για να μοιράζει τον Τύπο (ακόμα μία υπογραμμισμένη αντεπίθεση του Χόλιγουντ απέναντι στην «fake news» απαξίωση του Τραμπ), όταν βρίσκει στο δρόμο του ένα 10χρονο ασυνόδευτο κοριτσάκι μεταναστών (χωρίς σχόλιο), που ερμηνεύει η Χέλεν Ζένγκελ του «System Crasher». Κι αποφασίζει να το προστατέψει ο ίδιος και να το παραδώσει με ασφάλεια στους κηδεμόνες της.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Τομ Χανκς μιλά από καρδιάς. Ειλικρινά. Αληθινά.

News of the World 607 1

News of the World 607 2

Ο Γκρίνγκρας πάντα παραδίδει ταινίες που το άτομο (πολίτης) παίρνει πάνω του, με ήθος και αξιοπρέπεια, τη λύση απέναντι στο σαθρό σύστημα. Τον προβληματίζει πάντα τι σημαίνει «πολιτισμένη κοινωνία», ποια είναι τα αντανακλαστικά της και η συλλογική της συνείδηση, απέναντι σε καταστάσεις αγριότητας και βίας. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το σχόλιό του για τη σύγχρονη Αμερική.

Και ταυτόχρονα να δούμε τον Χανκς στο πρώτο του γουέστερν. Για πάρα πολλά χρόνια το Χόλιγουντ τον παρομοιάζει με τους Γκάρι Κούπερ και Τζίμι Στιούαρτ.

Για να δούμε. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες, Covid 19 θελούσης, ανήμερα Χριστουγέννων.

Προς το παρόν, απολαμβάνουμε το trailer:


Update 23.10.20 Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ του «News of the World», που εξακολουθεί να υπόσχεται ότι θα βγει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2020.


Διαβάστε περισσότερα: