Industry

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε)

στα 10

Αυτά είναι τα νέα μέλη του ΔΣ του Σ.Α.Π.Ο.Ε.

Flix Team
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε)

Με ανακοίνωση του ο ΣΑΠΟΕ ενημερώνει ότι Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.) και σε αυτές αναδείχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:
Πρόεδρος: Πάνος Παπαχατζής
Αντιπρόεδρος: Φένια Κοσοβίτσα
Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Ταμίας: Αμάντα Λιβανού
Μέλος:  Μαρία Δρανδάκη

Αναπληρωματικά Μέλη:
Κωνσταντίνος Βασίλαρος
Ελένη Αφεντάκη

Βρείτε παρακάτω τα βιογραφικά των μελών του ΔΣ του ΣΑΠΟΕ:

Ο Πάνος Παπαχατζής ίδρυσε την εταιρεία Αργοναύτες Α.Ε. το 2003. ενώ εργάζεται επαγγελματικά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση από τη δεκαετία του ‘80. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου κινηματογραφίας του ΥΠΠΟ. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παραγωγός σε πάνω από 50 μεγάλου μήκους ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διεθνείς συμπαραγωγές (με Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Καναδάς, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κύπρο) που σημείωσαν ιδιαίτερη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Οι παραγωγές του έχουν διακριθεί σε σημαντικά διεθνή Φεστιβάλ όπως Cannes, Berlin, Pusan, Κarlovy Vary, London, Toronto, Istanbul και πολλά άλλα. Είναι μέλος του Δικτύου Παραγωγών EAVE και του Δικτύου Bridging the Dragon.

Η Φένια Κοσοβίτσα είναι συνιδρύτρια της εταιρείας BLONDE και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Μετρώντας πάνω από 30 ελληνικές και διεθνείς παραγωγές ταινιών στο βιογραφικό της έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως ο Peter Bogdanovic, ο Jonathan Nossiter, ο Dominik Moll και ο Tony Gatlif. Οι ταινίες παραγωγής της έχουν ταξιδέψει στα πιο μεγάλα και σημαντικά φεστιβάλ όπως οι Κάννες, Τορόντο, Λοκάρνο, Βερολίνο και έχουν κερδίσει μεγάλα βραβεία. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει μεγάλες σειρές όπως το Tehran, Eden, Ετερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές και Κάθαρσις, και διεθνείς συμπαραγωγές με Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αλγερία. Είναι μέλος του EWA Network και απόφοιτος του EAVE.

Ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης είναι κινηματογραφικός παραγωγός και συνιδιοκτήτης, με τον Γιώργο Καρναβά, της εταιρίας παραγωγής και διεθνών πωλήσεων κινηματογραφικών ταινιών Heretic. Ταινίες του έχουν συμμετάσχει και βραβευθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως οι Κάννες, το Βερολίνο, το Ρότερνταμ και το Tribeca κι ο ίδιος έχει λάβει το European Co-production Award που αποδίδει το Eurimages στα βραβεία της Ευρωπαϊκης Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2018. Ανάμεσα στις ταινίες του συναντάμε τα “Wasted Youth” του Α. Παπαδημητρόπουλου, “Ο Γιος της Σοφίας” της Ε. Ψύκου, “The Harversters” του Ε. Kallos και, για το 2020, “Kala Azar” της Τζάνις Ραφαηλίδου και “Pari” του Σιαμάκ Ετεμάντη. O Κωνσταντίνος μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα τριών σημαντικών ευρωπαϊκών συμπαραγωγών, μεταξύ τους και της τελευταίας ταινίας του Ruben Östlund “Triangle of Sadness”. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και αντιπρόσωπος τους δικτύου EAVE (European Audiovisual Enterpreneurs) στην Ελλάδα.

Η Αμάντα Λιβανού (Neda Film) εργάζεται ως παραγωγός στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο με ταινίες όπως «’Ορνιθες (ή πως να γίνεις πουλί), “L” και «Οικτος» του Μπάμπη Μακρίδη (Βραβείο Ίρις Καλύτερης Ταινίας 2019), Park της Σοφίας Εξάρχου, «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη (Βραβείο Ίρις Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2014).
Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, απόφοιτος του ευρωπαϊκού προγράμματος επιμόρφωσης παραγωγών EAVE και του Sundance Institute. Το 2018 συν-ίδρυσε, με την Καλλιόπη Χαραλάμπους, το Διεθνές Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (www.athicff.com) που μόλις ολοκλήρωσε την 3η του έκδοση.

Η Μαρία Δρανδάκη ίδρυσε τη Homemade Films το 2009. Aπό το 2009 μέχρι σήμερα, με σταθερή αγάπη και προτίμηση στο τολμηρό, ανανεωτικό σινεμά, ήταν παραγωγός ή συμπαραγωγός σειράς επιτυχημένων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, που συμμετείχαν και κέρδισαν βραβεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βερολίνο, Βενετία, Λοκάρνο, Τορόντο, Ρότερνταμ, ΙDFA, Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, BAFTA, Palm Springs, κ.α.), και προβλήθηκαν σε κινηματογραφικές αίθουσες, τηλεοπτικούς σταθμούς και πλατφόρμες streaming σε ολόκληρο τον κόσμο.  Παράλληλα, συμμετέχει ως expert σε θέματα κινηματογραφικής παραγωγής και συμπαραγωγών σε εργαστήρια,  σεμινάρια, και industry events. Είναι μέλος των δικτύων παραγωγών EAVE και ΑCE.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΣΑΠΟΕ