Buzz

Ο Γκασπάρ Νοέ σκηνοθετεί τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ για τον Saint Laurent

στα 10

Κόκκινο φως, δυνατή μουσική, φόβος και δέος - αλλά σε haute couture!

Ο Γκασπάρ Νοέ σκηνοθετεί τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ για τον Saint Laurent

Οι οίκοι μόδας στρέφονται στο σινεμά για να παρουσιάσουν την κολεξιόν τους για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2021 (τώρα είναι ο καιρός), μια και τα ντεφιλέ, φυσικά, απαγορεύονται στην εποχή της πανδημίας. Πρόσφατα [είδαμε τη δουλειά του Γκας Βαν Σαντ για την Gucci και δεν σταματάμε εκεί.

Δείτε ακόμη: Η φετινή επίδειξη Gucci είναι... επτά 20λεπτες ταινίες του Γκας Βαν Σαντ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Saint Laurent, Αντονι Βακαρέλο, επέλεξε τον Γκασπάρ Νοέ για ν' αποδώσει την αίσθηση της καλοκαιρινής, μπαρόκ συλλογής του - κι εκείνος στηρίχτηκε στην πάντα αφοπλιστική Σάρλοτ Ράμπλινγκ, στο χαρακτηριστικό στις ταινίες του βαθυκόκκινο φωτισμό, σ' ένα συνδυασμό τρόμου και αισθησιασμού, σε μια διασκευή του «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ από τον Σεμπαστιάν, για να κάνει ένα σχεδόν 8λεπτο ταινιάκι με τον τίτλο «Summer of '21» και την απολύτως αναγνωρίσιμη σφραγίδα του.

Διαβάστε ακόμη: Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ πιστεύει ότι είναι ο πιο σκοτεινός άνθρωπος

γκασπάρ νοέ 607

Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Νοέ με τον οίκο, μετά το «Lux Aeterna» του 2019. Οπως διατυπώνει το σημείωμα του Saint Laurent, «η ταινία αποτυπώνει έναν κόσμο βουτηγμένο σ' ένα κόκκινο, θαμπό, βελούδινο φως που θυμίζει τα χρόνια της δόξας του τζιάλο - αίσθηση ονειρική, ένταση, παρακμή και κίνδυνος.» Δηλαδή, ταμάμ για τον Γκασπάρ Νοέ! Δείτε την ταινία παρακάτω.