Buzz

Ο Ρόμαν Πολάνσκι ζήτησε να διαβάσει το σενάριο του «Once Upon a Time in Hollywood»

στα 10

Tελικά, παρόλο που αρχικά το αρνήθηκε, ο Κουέντιν Ταραντίνο έδωσε το σενάριο του «Once Upon a Time in Hollywood» σε φίλο του Πολάνσκι για να το διαβάσει, πριν πάει για γύρισμα.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι ζήτησε να διαβάσει το σενάριο του «Once Upon a Time in Hollywood»

Στις Κάννες ήταν κάθετος: «όχι δεν ζήτησα καμία άδεια από τον Πολάνσκι για να γυρίσω την ταινία μου». Το είχε πει στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του «Once Upon a Time in Hollywood» όταν ρωτήθηκε ευθέως για το αν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Πολάνσκι, καθώς συμπεριλαμβάνει τον ίδιο και την τραγική ιστορία της γυναίκας του Σάρον Τέιτ σε αυτό του το (φιξιόν) αφήγημα.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είχαν ειπωθεί στις Κάννες: Το Flix στη συνέντευξη Τύπου της νέας ταινιας του Ταραντίνο «Once Upon a Time in Hollywood»

once upon a time in hollywood 607

Σήμερα, ο Ταραντίνο διευκρινίζει τι ακριβώς συνέβη και κάπως... αλλάζει την ιστορία του.

«Κοιτάξτε, αυτό που συνέβη στον Πολάνσκι το καλοκαίρι του 69 είναι μία τραγωδία που δεν μπορεί να διαννοηθεί το ανθρώπινο μυαλό. Εχασε τη γυναίκα του, έχασε το αγέννητο γιο του. Και να το πει κανείς αυτή την πρόταση δυνατά είναι τρελό. Είναι αδιανόητο. Από την άλλη, θεωρώ ότι αυτά τα γεγονότα είναι κομμάτια της δημόσιας ειδησιογραφίας και της ιστορίας. Εχουν μία ιστορική αξία πια που ξεπερνά και τη δική του τραγωδία. Για αυτό πίστεψα ότι δε χρειαζόμουν καμία άδεια. Δεν ήθελα να τον πάρω τηλέφωνο και να του συζητήσω τι γράφω γιατί δεν είχα κανένα σκοπό να ζητήσω την άδειά του. Εγώ θα το έκανα, έτσι κι αλλιώς. Δεν ήθελα ούτε να τον αναστατώσω, αλλά ούτε να το έχω κι εγώ άγχος...»

Διαβάστε κι αυτό: «Swinging Sixties»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιλέγει 9 ταινίες για έναν «Once Upon a Time in Hollywood» μαραθώνιο

once upon a time in hollywood 607

Μπορεί όμως να μην πήγε ο Μωάμεθ στο βουνό, αλλά, κατά κάποιον τρόπο, πήγε το βουνό στον Μωάμεθ: ο Πολάνσκι επικοινώνησε με τον Τοραντίνο, μέσω ενός φίλου του.

«Ο φίλος του με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε εκ μέρους του τι ήταν η ταινία που έγραφα. Μου διευκρίνησε ότι ο Πολάνσκι δεν ζητούσε το λόγο, ήταν απλά περίεργος. Τότε αποφάσισα να προσκαλέσω τον φίλο του στο σπίτι μου και να του δώσω το σενάριο να το διαβάσει για να μεταφέρει τις εντυπώσεις του στον Πολάνσκι....»

«Ο Ρόμαν είναι προφανώς εγκλωβισμένος στην Ευρώπη, λόγω της υπόθεσής του. Οπότε ήρθε ο φίλος του στο σπίτι μου. Διάβασε το σενάριο και του μετέφερε το προφανές: δεν είχε τίποτα να ανησυχεί...»

Σύμφωνα με τον Ταραντίνο, «ο Πολάνσκι καθησυχάστηκε όταν άκουσε περί τίνος πρόκειται κι ένιωσε πολύ καλύτερα με το πρότζεκτ...»

Πάντως, αυτό δεν συνέβη και με την τωρινή σύζυγό του, Εμανουέλ Σενιέ, που αμέσως μετά την πρεμιέρα του «Once Upon a Time in Hollywood», έκανε παρατήρηση στον Κουέντιν Ταραντίνο για τον τρόπο που χρησιμοποίησε τη ζωή του Πολάνσκι και το θάνατο της Σάρον Τέιτ.

Διαβάστε περισσότερα:

Once Upon a Time in Hollywood poster 607