Buzz

Η Εμανουέλ Σενιέ κάνει παρατήρηση στον Κουέντιν Ταραντίνο για τον τρόπο που χρησιμοποίησε τη ζωή του Πολάνσκι και το θάνατο της Σάρον Τέιτ

στα 10

Μ' ένα (κομψό) ποστ στο instagram, η ηθοποιός και σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι παίρνει θέση εκεί όπου δεν θα έπρεπε.

Η Εμανουέλ Σενιέ κάνει παρατήρηση στον Κουέντιν Ταραντίνο για τον τρόπο που χρησιμοποίησε τη ζωή του Πολάνσκι και το θάνατο της Σάρον Τέιτ

Η Εμανουέλ Σενιέ, για πάντα η Μισέλ με το κόκκινο φόρεμα του «Frantic», παντρεύτηκε τον Ρομάν Πολάνσκι το 1989 - το ζευγάρι είναι μαζί από τότε ως και σήμερα. Μια βδομάδα μετά την πρεμιέρα, στο Φεστιβάλ Καννών, του «Once Upon a Time... in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, η ηθοποιός βρίσκει αφορμή να σχολιάσει.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2019 | Once Upon a Time in... Cannes. Ταραντίνο, Μπραντ Πιτ, Λεοναρντο ΝτιΚάπριο στη συνέντευξη Τύπου

Η ταινία του Ταραντίνο αποτυπώνει το καλοκαίρι του 1969 στο Λος Αντζελες, εκείνο που στιγματίστηκε για πάντα από την άγρια δολοφονία της Σάρον Τέιτ, ηθοποιού και εγκύου συζύγου του Πολάνσκι, από την «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον.

Δείτε εδώ το πιο πρόσφατο τρέιλερ της ταινίας:


Γράφει σχετικά η Σενιέ στο instagram (για τους γαλλομαθείς, το πρωτότυπο ποστ παρακάτω): «Πώς μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται την τραγική ζωή κάποιου ενώ τον ποδοπατά... τροφή για σκέψη (μιλώ για το σύστημα που ποδοπατά τον Ρομάν). Μικρή διόρθωση γιατί αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την άποψή μου. Δεν κριτικάρω την ταινία. Λέω, απλώς, ότι δεν τους ενοχλεί να κάνουν μια ταινία που μιλά για τον Ρομάν και την τραγική ιστορία του κι απ' αυτή να βγάλουν χρήματα, ενώ από την άλλη πλευρά τον έχουν καταστήσει παρία. Κι όλα αυτά χωρίς να τον συμβουλευτούν, φυσικά. Η ταινία είναι καλή, ευτυχώς, θέλω να πω. Αλλά η ιδέα με ενοχλεί.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Comment peut-on se servir de la vie tragique de quelqu’un tout en le piétinant .... a méditer ( je parle du système qui piétine Roman ) Petit ajustement car je vois que des gens ne comprennent pas mon propos . Je ne critique pas le film . Je dis juste que cela ne les dérange pas de faire un film qui parle de Roman et de son histoire tragique et donc de faire du business avec ca , alors que de l autre coté , ils en ont fait un paria . Et tout cela sans le consulter bien sûr. Que le film soit bien , heureusement , j ‘ai envie de dire . Mais le concept me dérange .

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuelle.Seigner Official (@emmanuelle.seigner) στις


Δυο-τρία πράγματα που έρχονται στο μυαλό μ' αυτή την, ομολογουμένως, πολύ κομψά διατυπωμένη και συγκρατημένη δήλωση. Κατ' αρχάς, ο Κουέντιν Ταραντίνο πράγματι χρησιμοποιεί την κοινή, συλλογική (μας) γνώση της δολοφονίας της Σάρον Τέιτ, ως ένα δραματουργικό στοιχείο του «Once Upon a Time... in Hollywood». Και πράγματι δεν συμβουλεύτηκε σχετικά τον Ρομάν Πολάνσκι, όπως κι ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας στις Κάννες. Βέβαια, έχοντας δει κανείς την ταινία, καταλαβαίνει γιατί μια τέτοια συγκατάθεση δεν ήταν καθόλου απαραίτητη, αλλά αυτό ας μην το αναπτύξουμε περισσότερο, σεβόμενοι την επιθυμία του Ταραντίνο να προφυλάξουμε το προσεχές κοινό από spoilers.

πολάνσκι 607

Από την άλλη πλευρά, διαβάζει μαζί τρυφερό και ελαφρώς γελοίο ότι ούτε, βέβαια, ο Πολάνσκι, ούτε οι publicists, παρά η σύζυγός του ανέλαβε να εκφράσει μια πικρία - φανταζόμαστε εύκολα τους καυγάδες στο σπίτι, «αν δεν τα πεις εσύ, θα τα πω εγώ!». Κυρίως, ωστόσο, σ' αυτή όλη τη δήλωση διαφεύγει κάτι πολύ σημαντικό: το Χόλιγουντ δεν κατέστησε παρία τον Ρομάν Πολάνσκι με αφορμή την τραγική, απίστευτη δολοφονία της Σάρον Τέιτ - αντίθετα, τότε συγκλονίστηκε κι έσπευσε να ερευνήσει, να συνδράμει, να συμπαρασταθεί. Τον κατέστησε παρία επειδή, οκτώ χρόνια αργότερα, ο Πολάνσκι συνελήφθη για παιδική κακοποίηση ενός δεκατριάχρονου κοριτσιού και διέφυγε στην Ευρώπη για ν' αποφύγει την καταδίκη του. Και μπορεί από το 1977 ως τώρα, μέσα και σε μια μεγάλη δικογραφία, ο Πολάνσκι να ζει άνετα και να δημιουργεί (συχνά αριστουργηματικές ταινίες) ανενόχλητος χάρη σε μια κοινή, σινεφιλική συνωμοτική σιωπή, αλλά ίσως είναι εξυπνότερος από την Εμανουέλ Σενιέ και δεν θίγει τα κακώς κείμενα αν δεν ερωτηθεί.

Διαβάστε ακόμη: «Once Upon a Time in Hollywood» | Οταν ο Ρομάν Πολάνσκι υποπτεύθηκε τον Μπρους Λι για τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ