Buzz

«Once Upon a Time in Hollywood»: Οταν ο Ρομάν Πολάνσκι υποπτεύθηκε τον Μπρους Λι για τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ

στα 10

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν βάζει τον Μπρους Λι στη νέα του ταινία, μόνο επειδή τον λατρεύει.

«Once Upon a Time in Hollywood»: Οταν ο Ρομάν Πολάνσκι υποπτεύθηκε τον Μπρους Λι για τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ

Το πρώτο τρέιλερ για το «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο (δείτε το εδώ) προμηνύει ότι η... «9η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο», γιατί ποιος μετράει, θα είναι ένα αριστούργημα. Ενα από τα πιο fun στοιχεία στο τρέιλερ είναι κι η παρουσία του Μπρους Λι, τον οποίο ενσαρκώνει, θαυμάσια όπως φαίνεται, ο Μάικ Μο. Καθώς η ταινία θ' αποτελείται από πολλές παράλληλες ιστορίες, προκαλεί μια μικρή απορία το γιατί, στην πρώτη του επαφή με το κοινό, ο Ταραντίνο επέλεξε ν' αφιερώσει τόσο χρόνο στον Μπρους Λι, δείχνοντάς τον να λογομαχεί, πρώτα, με τον κασκαντέρ Κλιφ Μπουθ και, στη συνέχεια, να του διδάσκει δυο τρεις μαγκιόρικες κινήσεις.

Δείτε ακόμη: To Χόλιγουντ είναι έτοιμο για το close up του στο τρέιλερ «Once Upon A Time In Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο

Ο ένας λόγος είναι απλός: ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει μεγάλη αγάπη και θαυμασμό στον Μπρους Λι. Αλλωστε, μετουσίωσε το πνεύμα του, μέσω της κίτρινης φόρμας με τη μαύρη ρίγα που φορούσε στο «Game of Death», ντύνοντας μ' αυτή τη Νύφη του, την Ούμα Θέρμαν, στο «Kill Bill». Την περίοδο με την οποία καταπιάνεται το «Once Upon a Time in Hollywood», το 1969, ο Μπρους Λι ήταν ήδη εγκατεστημένος στο Λος Αντζελες και προσπαθούσε να χτίσει την αμερικανική καριέρα του. Επαιζε στην τηλεόραση αλλά, κυρίως, δούλευε ως εκπαιδευτής των σταρ στις πολεμικές τέχνες: είτε ήθελαν να ασκηθούν σ' αυτές από προσωπική επιθυμία, όπως ο Στιβ ΜακΚουιν (ο οποίος επίσης εμφανίζεται στο φιλμ, με τη μορφή του Ντέιμιαν Λούις, αλλά όχι στο τρέιλερ), είτε το χρειάζονταν για το ρόλο τους σε κάποια ταινία.

μπρους λι 607Ο Μπρους Λι εκπαιδεύει τη Σάρον Τέιτ

Αυτή ήταν η εποχή όπου ο ούτε 30χρονος Μπρους Λι γνώρισε τον Τζέι Σέμπρινγκ, τον κομμωτή των σταρ που, λίγο αργότερα, ενέπνευσε το «Shampoo» του Χαλ Ασμπι με πρωταγωνιστή τον Γουόρεν Μπίτι. Ο Σέμπρινγκ έβγαινε με τη νέα, όμορφη κι ανερχόμενη Σάρον Τέιτ και οι δυο ηθοποιοί έγιναν φίλοι. Το 1968, ο Μπρους Λι βρέθηκε να την εκπαιδεύει, μαζί με το υπόλοιπο καστ, για την ταινία «The Wrecking Crew». Η Σάρον Τέιτ είχε, στο μεταξύ, χωρίσει με τον Σέμπρινγκ και παντρευτεί τον Ρομάν Πολάνσκι και, τόσο ο Σέμπρινγκ, όσο κι ο Λι, ήταν συχνοί επισκέπτες στο σπίτι του ζευγαριού.

once upon a time in hollywood 607Η Μάργκοτ Ρόμπι ως Σάρον Τέιτ στο «Once Upon a Time in Hollywood»

Στις 9 Αυγούστου 1969, η έγκυος Σάρον Τέιτ και ο Τζέι Σέμπρινγκ βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι στο σπίτι των Πολάνσκι - χωρίς, στην αρχή, η αστυνομία να γνωρίζει τους δράστες. Κάποιος από τους δολοφόνους είχε ξεχάσει στο σπίτι τα γυαλιά του. Δυο μέρες αργότερα, όταν ο Πολάνσκι συνάντησε τον Μπρους Λι, ο ηθοποιός του ανέφερε ότι είχε χάσει τα γυαλιά του - κι ο Πολάνσκι, μέσα στην παράνοια του τρόμου, της απώλειας και της φρίκης, τον υποψιάστηκε ως ένοχο και το ανέφερε και στην αστυνομία: ο Μπρους Λι ήξερε καλά πώς να χρησιμοποιεί μαχαίρι, ήταν πολύ δυνατός και μήπως ήταν κι ερωτευμένος με τη Σάρον Τέιτ; Εννοείται πως οι υποψίες του Πολάνσκι καταρρίφθηκαν αμέσως και γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες των τελετουργικών φόνων ήταν η «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον. Ο οποίος, άλλωστε, όχι απλώς έχει ρόλο στην ταινία του Ταραντίνο, αλλά εμφανίζεται, με τη μορφή του Ντέιμον Χέριμαν, και στο τρέιλερ.

Διαβάστε ακόμη: