Buzz

Ο Ρομπ Ζόμπι φέρνει στο σινεμά τη ζωή του Γκράουτσο Μαρξ

στα 10

Θα μπορούσες και να πεις ότι ο πιο αναρχικός σκηνοθέτης καταπιάνεται με την πιο αναρχική περσόνα του κινηματογράφου.

Ο Ρομπ Ζόμπι φέρνει στο σινεμά τη ζωή του Γκράουτσο Μαρξ

Ο Ρομπ Ζόμπι («House of 1000 Corpses», «The Lords of Salem») έχει, εδώ και χρόνια, τραβήξει το δικό του, μοναχικό αλλά με εκατομμύρια fans, μονοπάτι στον κόσμο των ταινιών τρόμου. Οχι πια. Η επόμενη πρόκλησή του θ' απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα είναι μια βιογραφία του Γκράουτσο, του βενιαμίν των Αδελφών Μαρξ, τον οποίο, όπως λέει, θαύμαζε σ' όλη του τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάρτιν Σκορσέζε προτείνει τις ταινίες που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε!

Αφορμή για την απόφασή του στάθηκε το βιβλίο του Στιβ Στόλιαρ, «Raised Eyebrows: My Years Inside Groucho's House», όπου ο συγγραφέας περιγράφει τα νεανικά του χρόνια, όταν, μέγας θαυμαστής των σπουδαιότερων αδελφών της κωμωδίας, δούλευε ως αρχειοθέτης και προσωπικός βοηθός τους. Ο Ρομπ Ζόμπι θα διασκευάσει το βιβλίο του Στόλιαρ σε σενάριο, μαζί με τον Ορεν Μόβερμαν, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, μεταξύ άλλων, των εξαιρετικών «Rampart» και «The Messanger» κι ο συνδυασμός των δυο τους μάς προετοιμάζει για μια μάλλον σκοτεινού ύφους βιογραφία.

Διαβάστε ακόμη: Οι «ένοχες απολαύσεις» του Τζιμ Τζάρμους!

Ο ίδιος ο Ρομπ Ζόμπι δηλώνει για το νέο του πρότζεκτ, «Από παιδί ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Γκράουτσο Μαρξ κι έχω διαβάσει άπειρα βιβλία για τον θρύλο της κωμωδίας, αλλά μετά το "Raised Eyebrows" απέκτησα μια εντελώς νέα ματιά για τη ζωή του Γκράουτσο. Αμέσως είδα αυτό το πρότζεκτ ως ένα "Sunset Boulevard" για τον Γκράουτσο Μαρξ κι ήξερα ότι πρέπει να το μεταφέρω στη μεγάλη οθόνη.» Ναι, μ' αυτά τα δεδομένα, θα περιμένουμε την ταινία με ανυπομονησία.

Διαβάστε ακόμη: