Buzz

Ρομπ Ζόμπι, horror auteur! Τρέιλερ για το «The Lords of Salem»

στα 10

Σε μια εποχή που το σινεμά του τρόμου υποφέρει από την επανάληψη και την found footage αισθητική, ο Ρομπ Ζόμπι τολμά να ονειρευτεί αληθινά μεγαλοπρεπείς εφιάλτες.

Ρομπ Ζόμπι, horror auteur!  Τρέιλερ για το «The Lords of Salem»

Μπορεί να τον γνωρίσαμε ως μουσικό με τους White Zombie αλλά ο Ρόμπ Ζόμπι ( ή Κάμινγκς αν προτιμάτε) δεν ήταν ποτέ απλά ένας poser μεταλάς.

Με σπουδές καλών τεχνών και γραφιστικής και με την ικανότητα να χτίζει ιδιαίτερες εικόνες έμοιαζε μοιραίο να στραφεί στο σινεμά.

Από το ντεμπούτο του ήδη, το (η αλήθεια είναι όχι ιδιαίτερα καλό) «House of 1000 Corpses», οι φιλοδοξίες του για ένα σινεμά του τρόμου με δική του ταυτότητα ήταν εμφανείς,φιλοδοξίες που δείχνουν να τον οδήγησαν σε ένα αληθινά ενδιαφέρον σημείο στο «The Lords of Salem».

Χτίζοντας μια αναμφισβήτητα σινεφίλ και οπερατική ατμόσφαιρα στο πρώτο του teaser το φιλμ δείχνει να κουβαλά μια σειρά από ενδιαφέρουσες αναφορές και να αφήνει στην άκρη το gore overload, αντικαθιστώντας το με την αίσθηση ενός σχεδόν μεταφυσικού τρόμου.

Η γυναίκα του Σέρι Μουν Ζομπι πρωταγωνιστεί και πάλι ως μια ραδιοφωνική DJ σε έναν σταθμό του Σέιλεμ της Μασαχουσέτης, που όταν θα παίξει από την εκπομπή της ένα τραγούδι από μια άγνωστη μπάντα τους «The Lords», θα ξυπνήσει κάτι σκοτεινό και επικίνδυνο κάνοντας μια ομάδα μάγισσες που θα έπρεπε να είναι νεκρές εδώ και αιώνες να την αναζητήσουν για να την κάνουν δική τους.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα του φεστιβάλ του Τορόντο όπου και απέκτησε διανομή για τις (αμερικάνικες) αίθουσες. Ελπίζουμε να φτάσει σύντομα και στις δικές μας...