Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την πρώτη Πέμπτη του 2024 και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου

Φειδωλά ξεκινά το 2024 σε επίπεδο κινηματογραφικών εξόδων. Τέσσερις ταινίες κάνουν ποδαρικό και αναζητούν τους θεατές τους...

Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2023: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Η ταινία ενηλικίωσης της Σαρλότ Λε Μπόν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2022.

Ο 14χρονος γάλλος Μπαστιάν κι η οικογένειά του περνούν το καλοκαίρι στη Λίμνη Φάλκον, στο Κεμπέκ, στο σπίτι μιας στενής τους φίλης. Η 16χρονη κόρη της, Κλοέ, εξωστρεφής και τολμηρή, γοητεύει τον Μπαστιάν, όμως μοιάζει να ενδιαφέρεται για μεγαλύτερα αγόρια προκαλώντας τη ζήλεια του. Σιγά-σιγά, ωστόσο, αρχίζει να του ανοίγεται και να τον μυεί στον κόσμο της: τον κόσμο της λίμνης που, όπως ισχυρίζεται, κρύβει μέσα της ένα φάντασμα. Για να κερδίσει την εύνοιά της ο Μπαστιάν δέχεται να περάσει από διάφορες δοκιμασίες-προκλήσεις… Η Κλοέ επιδιώκει να εντυπωσιάσει το αγόρι, όχι μόνο με την ομορφιά και με την αυθάδειά της, αλλά και με την εκκεντρικότητα και τη μοναδικότητά της της. Νοιώθει πως δεν ανήκει πουθενά και την συνεπαίρνουν οι τραγικές ιστορίες με φαντάσματα. Ολα αυτά την απομονώνουν εντείνοντας την ανομολόγητη μοναξιά της. Από την άλλη ο Μπαστιάν, βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ παιδικότητας και ενηλικίωσης. Σε αυτήν την μεταιχμιακή φάση, τα δύο παιδιά θα συναντηθούν και θα έρθουν κοντά.

Οι Χωρικοί (The Peasants) των Ντορότα Κομπιέλα και Χιού Βέλχμαν

Yπερθέαμα που μετατρέπει χιλιάδες ελαιογραφίες σε κινούμενες εικόνες, για τη μεταφορά του βιβλίου του βραβευμένου με Νόμπελ Βλάντισλαβ Ρέιμοντ. Από την ομάδα του «Loving Vincent». Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Μια νεαρή επαρχιώτισσα αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πολύ μεγαλύτερό της πλούσιο κτηνοτρόφο, παρά τον έρωτά της για τον γιο του. Σύντομα, θα γίνει αντικείμενο ζήλιας και έχθρας από τους υπόλοιπους χωρικούς και θα χρειαστεί να παλέψει για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της. Με φόντο την Πολωνία των αρχών του 20ου αιώνα, οι ιστορίες των χωρικών ξεδιπλώνονται καθώς οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη.

Στοιχειωμένα Νερά (Night Swim) του Μπρους ΜακΓκουάιαρ

Η μικρού μήκους ταινία των Ροντ Μπλάκχερστ και Μπρους ΜακΓκουάιαρ από το 2014 μεγαλώνει...

Ελπίζοντας κρυφά, κόντρα στις πιθανότητες να επιστρέψει στην επαγγελματική του καριέρα, ο Ρέι πείθει την Εύα ότι η αστραφτερή πισίνα της πίσω αυλής του νέου σπιτιού, θα είναι διασκεδαστική για τα παιδιά, άλλα θα τον βοηθήσει επίσης στην αποκατάσταση της ασθένειας του. Όμως ένα σκοτεινό μυστικό στο παρελθόν του σπιτιού, θα απελευθερώσει μια κακόβουλη δύναμη, που θα παρασύρει την οικογένεια κάτω, στα βάθη του αναπόφευκτου τρόμου.

Digimon Adventure 02: The Beginning του Τομοχίσα Ταγκούτσι

Η δεύτερη γενιά των Ντίτζιμον επιστρέφει στην Ελλάδα 22 χρόνια μετά από την προβολή της στην ελληνική τηλεόραση, αυτή την φορά στους κινηματογράφους! H ταινία θα προβάλλεται και στα ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!