Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Αυτές είναι οι 20 ταινίες που διεκδικούν το Οσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ

στα 10

Και αυτή είναι ίσως η μοναδική πιθανότητα οσκαρικής υποψηφιότητας για ταινίες όπως τα «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» και «Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη».

Oscars 2017: Αυτές είναι οι 20 ταινίες που διεκδικούν το Οσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ
Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές

Με την οσκαρική κούρσα να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι διάφορες ενώσεις κριτικών έχουν αρχίσει να απονέμουν τα βραβεία τους και τα προγνωστικά για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ πέφτουν βροχή, η Ακαδημία ανακοίνωσε άλλη μια λίστα με φιναλίστ, αυτή τη φορά για τις ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για τα καλύτερα οπτικά εφέ.

Αυτή είναι και μια από τις ελάχιστες πιθανότητες να διεκδικήσουν ένα Οσκαρ ταινίες που θάφτηκαν από την κριτική ή απέτυχαν στα ταμεία, όπως τα «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», «Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη», «Warcraft: Η Σύγκρουση Δύο Κόσμων», «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή», «Ομάδα Αυτοκτονίας» και «X-Men: Απόκαλιψ», αλλά και πιο επιτυχημένα εισπρακτικά ή καλλιτεχνικά blockbuster που ωστόσο συνήθως δύσκολα βρίσκουν θέση σε πιο «σοβαρές» κατηγορίες και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα τεχνικά βραβεία.

Διαβάστε ακόμη: Actress Roundtable 2017: Οι μεγάλες κυρίες της οσκαρικής σεζόν τα λένε μεταξύ τους

Doctor Strange 607 Doctor Strange

Εδώ βρίσκουμε φαβορί του είδους όπως τα «Rogue One: A Star Wars Story» και «Το Βιβλίο της Ζούγκλας», που είναι μάλλον απίθανο να απουσιάσουν από την τελική πεντάδα, μισή ντουζίνα (κυριολεκτικά) ταινίες με υπερήρωες, αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις όπως το υπέροχο stop motion animation «Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές», καθώς και το σκεπτόμενο sci-fi του Ντενί Βιλνέβ «Arrival».

Αργότερα μέσα στον μήνα, η ειδική επιτροπή θα περιορίσει τη λίστα σε 10 φιναλίστ, ενώ οι τελικές υποψηφιότητες για την 89η απονομή των Οσκαρ θα ανακοινωθούν συνολικά στις 24 Ιανουαρίου, ένα μήνα περίπου πριν από την ίδια την τελετή.

The Jungle Book 607 Το Βιβλίο της Ζούγκλας

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη λίστα των 20 ταινίων που διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για τα καλύτερα οπτικά εφέ.

Rogue One 607 Rogue One: A Star Wars Story

Περισσότερα Oscars 2017: