Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι κριτικοί του Σαν Ντιέγκο ψήφισαν καλύτερη ταινία της χρονιάς το «Argo» του Μπεν Αφλεκ!

στα 10

Στο χορό των βραβεύσεων μπαίνει και η Ενωση Κριτικών του Σαν Ντιέγκο που αγνόησε σχεδόν όλα τα φαβορί, δίνοντας τα περισσότερα βραβεία της στο «Argo» του Μπεν Αφλεκ.

Οι κριτικοί του Σαν Ντιέγκο ψήφισαν καλύτερη ταινία της χρονιάς το «Argo» του Μπεν Αφλεκ!

Μετά από πέντε συνεχόμενες βραβεύσεις Ενώσεων Κριτικών της Αμερικής που ανακήρυξαν καλύτερη ταινία της χρονιάς το «Ζero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου (διαβάστε περισσότερα εδώ) και την Ενωση του Λος Αντζελες που έκανε την εξαίρεση και ψήφισε την «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε (διαβάστε περισσότερα εδώ), η Ενωση Κριτικών του Σαν Ντιέγκο χρυσώνει την τρίτη σκηνοθετική απόπειρα του Μπεν Αφλεκ, δίνοντας στο «Αrgo» τέσσερα από τα μεγάλα βραβεία της. Ανάμεσας τους αυτά της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Οι κριτικοί του Σαν Ντιέγκο όμως έκαναν και τη διαφορά και στις ερμηνείες, δίνοντας το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου (τι δίκαιο...) στη Μισέλ Γουίλιαμς για το «Δικό Μας Βαλς» της Σάρα Πόλεϊ, το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου στη Εμα Γουάτσον για το «Τhe Perks of Being a Wallflower» και το βραβείο συνολικού καστ στην ίδια ταινία - η οποία αρχίζει να ανεβαίνει βαθμίδες και να ανακηρύσσεται ως η καλύτερη ανεξάρτητη της χρονιάς.

Αναλυτικά τα βραβεία της Ενωσης Κριτικών του Σαν Ντιέγκο:

Περισσότερα βραβεία:

Tags: argo