Φεστιβάλ / Βραβεία

H «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, καλύτερη ταινία της χρονιάς σύμφωνα με τους κριτικούς του Λος Αντζελες!

στα 10

Η Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες σπάει το μονοπώλιο του «Zero Dark Thirty» και ψηφίζει ως καλύτερη ταινία της χρονιάς την «Αγάπη» του Μικαελ Χάνεκε.

H «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, καλύτερη ταινία της χρονιάς σύμφωνα με τους κριτικούς του Λος Αντζελες!

Μετά από πέντε διαδοχικές νίκες του «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου στις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων της Αμερικής (διαβάστε περισσότερα εδώ), οι κριτικοί του Λος Αντζελες - η παλαιότερη Ενωση Κριτικών στην Αμερική - κάνει τη διαφορά ψηφίζοντας ως καλύτερη ταινία της χρονιάς την «Αγάπη» του Μικαελ Χάνεκε. Επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεύμα που έχει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών αλλά και τον τίτλο της καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας της χρονιάς στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ταυτόχρονα, η Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες χάρισε στο «The Master» τέσσερα βραβεία (σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου, Β' Γυναικείου Ρόλου και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης), μοίρασε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στην Εμανουέλ Ριβά της «Αγάπης» και την Τζένιφερ Λόρενς του «Silver Linings Playbook» και έδωσε το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο «Holy Motors».

Αναλυτικά τα βραβεία της Ενωσης Κριτικών του Λος Αντζελες:

Περισσότερα βραβεία: