Buzz

Θέλετε να δείτε το «Life of Pi» μέσα... σε μια βάρκα;

στα 10

Τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο Παρίσι. Ενα κολυμβητήριο μεταμορφώθηκε σε κινηματογραφική αίθουσα για να επιτρέψει στο κοινό να «ζήσει» την ταινία!

Θέλετε να δείτε το «Life of Pi» μέσα... σε μια βάρκα;

Το βραβευμένο με Booker βιβλίο «Life of Pi» του Γιαν Μαρτέλ που κυκλοφόρησε το 2001 και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα best-seller της δεκαετίας του 2000, αφού πριν απορρίφθηκε από τρεις εκδοτικούς οίκους, αφηγείται την ιστορία ενός 16χρονου αγοριού, του Πάι Πατέλ, γιου ενός φύλακα ζωολογικού κήπου, που φεύγει με την οικογένειά του και τα ζώα τους μετανάστες από την Ινδία στον Καναδά. Το πλοίο όμως βυθίζεται και το αγόρι μένει μόνο του στη σωσίβια λέμβο, παρέα με μια τίγρη, μια ζέβρα, μια ύαινα και έναν ουραγκοτάγκο. Απ’ όλα αυτά τα ζώα στο τέλος επικρατεί η τίγρη που ακούει στο όνομα Ρίτσαρντ Πάρκερ και το αγόρι, καταλήγει να συμβιώσει μαζί της για 227 μερόνυχτα στην καρδιά του Ειρηνικού. Μετά από πολλά χρόνια, ο κύριος Πάι, που είναι πλέον θρησκειολόγος και ζωολόγος, μας διηγείται την απίστευτη ιστορία του.

Διοργανωτές στο Παρίσι αποφάσισαν ότι αυτή ήταν μία ευκαιρία να πειραματιστούν με τις συνθήκες που μπορεί το κοινό να βιώσει μία ταινία. Ετσι διαμόρφωσαν ένα κολυμβητήριο σε κινηματογραφική αίθουσα: η πισίνα έγινε ακροατήριο, τοποθετώντας σωσίβιες λέμβους ως «θέσεις» για το κοινό, ενώ μία τεράστια οθόνη στην μία άκρη της προβάλει την ταινία.

Φυσικά δεν είναι τυχαία η επιλογή. Υποτίθεται ότι το όνομα του αγοριού στην ταινία είναι «Piscine Molitor», γιατί αυτή ήταν η αγαπημένη πισίνα του θείου του στο Παρίσι (κι ο ίδιος αποφάσισε να υιοθετήσει το 16ο γράμμα του ελληνικού αλφάβητου για να μην τον πειράζουν τα παιδάκια στο σχολείο).

Ομως, όσο έξυπνη κι αν είναι η ιδέα, κάτι πρέπει να χάνεις: το 3D, τον καλό ήχο, την ευελιξία να σηκωθείς από τη θέση σου για...τουαλέτα;

Επίσης, δεν έχουμε καμία πληροφορία αν κάθε λέμβος διαθέτει και μία τίγρη ή αυτή πρέπει να τη φέρεις ο ίδιος ξεχωριστά.

Οι προβολές στην παριζιάνικη πισίνα θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Στην Ελλάδα η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου.

Περισσότερο «Life of Pi»:

Tags: Life of Pi