Buzz

Μια τίγρη σε σωσίβια λέμβο. Πρώτη φωτογραφία από το «Life of Pi» του Ανγκ Λι

στα 10

Βασισμένη στη ομώνυμο βιβλίο του Γιαν Μαρτέλ, η νέα ταινία του Ανγκ Λι, διαδραματίζεται κυρίως στην μέση του ωκεανού. Πρωταγωνιστούν ένα δεκαεξάχρονο αγόρι και μια τίγρη.

Μια τίγρη σε σωσίβια λέμβο. Πρώτη φωτογραφία από το «Life of Pi» του Ανγκ Λι

Βραβευμένη με το Booker το 2002, «H Ζωή του Πι», υπήρξε παγκόσμιο best seller κι ένα από εκείνα τα αναγνώσματα που μοιάζουν να συγκινούν βαθιά εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους βιβλιόφιλους.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός 16χρονου αγοριού, του Πι Πατέλ, γιου ενός φύλακα ζωολογικού κήπου, που φεύγει με την οικογένειά του και τα ζώα τους μετανάστες από την Ινδία στον Καναδά. Το πλοίο όμως βυθίζεται και το αγόρι μένει μόνο του στη σωσίβια λέμβο, παρέα με μια τίγρη, μια ζέβρα, μια ύαινα και έναν ουραγκοτάγκο. Απ’ όλα αυτά τα ζώα στο τέλος επικρατεί η τίγρη που ακούει στο όνομα Ρίτσαρντ Πάρκερ και το αγόρι, καταλήγει να συμβιώσει μαζί της για 227 μερόνυχτα στην καρδιά του Ειρηνικού. Μετά από πολλά χρόνια, ο κύριος Πι, που είναι πλέον θρησκειολόγος και ζωολόγος, μας διηγείται την απίστευτη ιστορία του.

Συνδυάζοντας μια ιστορία επιβίωσης, μια φιλοσοφική εσωτερική διαδρομή και μαζί μια ξενάγηση στις θρησκείες, αλλά και στην σημασία της πίστης στη ζωή μας, η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου ακούγεται σαν ένα μάλλον δύσκολο στοίχημα, ακόμη περισσότερο μάλιστα αφού σκηνοθέτες όπως ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο Ζαν Πιερ Ζενέ και ο Μ Νάιτ Σιάμαλαν είχαν αρχικά ενδιαφερθεί να μεταφέρουν το βιβλίο στην οθόνη, αλλά σύντομα εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

O πρωτοεμφανιζόμενος Σουράτζ Σάρμα κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εμφανίζονται ακόμη ο Τόμπι Μαγκουάιαρ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ενώ όλα τα ζώα και η τίγρη που πρωταγωνιστεί είναι φτιαγμένα σε CGI.

Περισσότερα για τη ταινία θα μάθουμε τις επόμενες μέρες αφού (πιθανότατα) υλικό της θα προβληθεί στο CinemaCon ενώ η έξοδός της στις αίθουσες της Αμερικής είναι προγραμματισμένη για τις 21 Δεκεμβρίου του 2012

Δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία στη gallery.