Industry

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Νίκος Σέκερης, απαντά στον Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τις παραιτήσεις του ΔΣ του ΕΚΚ

στα 10

Η πρώτη αντίδραση στην πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη για παραίτηση των μελών του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου έρχεται από τον Αντιπρόεδρο Νίκο Σέκερη.

Flix Team
Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Νίκος Σέκερης, απαντά στον Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τις παραιτήσεις του ΔΣ του ΕΚΚ
(φωτό: Π. Πετρόπουλος)

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ζήτησε με επιστολή του προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου την παραίτηση όλων των μελών του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά: Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, τέλος για το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Και η πρώτη αντίδραση έφτασε σε μορφή ανοιχτής επιστολής προς τον Υπουργό με αποστολέα τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, παραγωγό Νίκο Σέκερη, ο οποίος δηλώνει αμετακίνητος στη θέση του, διαμαρτυρόμενος για τη λογική του «αποφασίζωμεν και…», όπως και ο ίδιος αναφέρει.

Διαβάστε εδώ αυτούσια την ανοιχτη επιστολή του Νίκου Σέκερη:


Απάντηση Νίκου Σέκερη,
Αντιπροέδρου Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη,
σχετικά με τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Προς
τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού
κύριο Νίκο Ξυδάκη

Κύριε Υπουργέ του Πολιτισμού,

Σαν μόνο εμπόδιο στην πατρίδα μας να είναι το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αποφασίσατε σαν «έτοιμος» από καιρό να ζητήσετε παραιτήσεις.

Χωρίς διάλογο, χωρίς να γνωρίσετε, χωρίς ίχνος ευγένειας και πολιτισμού… «αποφασίζωμεν και…».

Έχω δουλέψει στον κινηματογράφο 35 χρόνια, μεγάλωσα μαζί του, γιόρτασα και πληγώθηκα μαζί του, έχω στηρίξει, έχω αναδείξει νέους, έχω χάσει χρήματα.

Είμαι ο πιο παλιός από αυτούς που υπήρξαν και από αυτούς που θα διορίσετε.

Κι όπως τότε με τον δάσκαλό μου Θόδωρο Αγγελόπουλο στις σκοτεινές μέρες επί Καντιώτη φωνάξαμε «δεν παραδινόμαστε».

Έτσι και τώρα δεν μπορώ να προδώσω αυτό με το οποίο έχω ταυτίσει την ζωή μου.

Κύριε Υπουργέ,

να με εκδιώξετε με τον χωροφύλακα, όπως τότε…

Νίκος Σέκερης
Αντιπρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου


Διαβάστε ακόμη: