Industry

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την απόφαση της παύσης καθηκόντων του Αλέξη Γρίβα από το ΕΚΚ

στα 10

Η παύση του Αλέξη Γρίβα, εκπροσώπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο Eurimages έχει προκαλέσει την αντίδραση της ενεργής κινηματογραφικής κοινότητας. Πρώτη η Ενωση Ελλήνων Κινηματογράφιστών υπογράφει ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας.

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την απόφαση της παύσης καθηκόντων του Αλέξη Γρίβα από το ΕΚΚ

Η επιστολή της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών απευθύνεται προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και μεταφέρει αυτούσια την απορία, την ανησυχία και την αγανάκτηση για μια απόφαση - αυτή της παύσης του Αλέξη Γρίβα από την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Eurimages - που είναι κάτι περισσότερο από ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εδώ και καιρό, ακόμη και πριν μείνει χωρίς Γενικό Διευθυντή και Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλο το ιστορικό της παύσης του Αλέξη Γρίβα.


Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών:

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2015

Πρός τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμούκ. Νίκο Ξυδάκη

Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) θα ήθελε να διαμαρτυρηθεί εντονότατα για την απόφαση που έλαβε το ΕΚΚ να παύσει από τα καθήκοντα του τον κ. Αλέξη Γρίβα.
Η διαμαρτυρία μας οφείλεται τόσο στο γεγονός αυτής καθεαυτής της απομάκρυνσης ενός καταξιωμένου διεθνώς κινηματογραφιστή και άμισθου εργάτη και υποστηρικτή του ελληνικού κινηματογράφου από την ζωτικής σημασίας θέση που κατείχε έως πρόσφατα, όσο και από τον τρόπο με τον οποίο αυτή μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε.
Ο Αλέξης, τα τελευταία χρόνια, είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurimages. Από την θέση αυτή ήταν πάντα στο πλευρό της ελληνικής κινηματογραφίας, στηρίζοντας τις ελληνικές ταινίες στην προσπάθειά τους να βρούνε συμπαραγωγές, να συμμετέχουν στα μεγάλα φεστιβάλ και να ανοίξουν το δρόμο τους προς την διεθνή διανομή.
Ο Αλέξης συμμετείχε επίσης ενεργά στην πρόσφατη συμφωνία συμπαραγωγών Ελλάδας-Γαλλίας.
Με το κύρος και την αναγνώριση που απολαμβάνει από την διεθνή κινηματογραφική κοινότητα, είναι παρών σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, στις διεθνείς ενώσεις και οργανώσεις και μάχεται αμισθί για τον ελληνικό κινηματογράφο.
Το γεγονός της απομάκρυνσής του γίνεται ακόμη πιο απαράδεκτο, αν κάποιος αναλογιστεί ποιός ή ποιοί το αποφάσισαν; Ένας υπηρεσιακός Γ. Διευθυντής και ένα, εκ των πραγμάτων, μεταβατικό ΔΣ;
Ποιός εξουσιοδότησε τους παραπάνω να αποφασίζουν για τόσο σημαντικά θέματα και να προκαταλαμβάνουν την πολιτική, που εσείς σαν νέος υπουργός, προτίθεστε να εφαρμόσετε για τον κινηματογράφο.
Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την ακύρωση της απόφασης αυτής.
Θα είναι και λίγο οξύμωρο η Γαλλία να έχει τιμήσει τον Αλέξη Γρίβα με την διάκριση του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής και η χώρα του, σαν αναγνώριση στην τεράστια και αφιλοκερδή προσφορά του, να τον τιμάει αποπέμποντάς τον.

Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC)


Διαβάστε ακόμη: