Industry

Γιατί «επαύθη» ο Αλέξης Γρίβας από τη θέση του εκπροσώπου του ΕΚΚ στο Eurimages;

στα 10

Με μια απρόσμενη, για μας τουλάχιστον, κίνηση, το ελλιπές Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου διέκοψε την εργασία του Αλέξη Γρίβα ως εκπρόσωπό του στο Eurimages.

Γιατί «επαύθη» ο Αλέξης Γρίβας από τη θέση του εκπροσώπου του ΕΚΚ στο Eurimages;

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ζει παράξενες μέρες και, εξαιτίας του, και το ελληνικό σινεμά μαζί. Χωρίς, ακόμα, επίσημα διορισμένο Γενικό Διευθυντή, μετά τη λήξη της θητείας τού Γρηγόρη Καραντινάκη και με τις αρμοδιότητές του να έχει αναλάβει, μέχρι νεωτέρας, εκ των έσω ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Αντώνης Καμκούτης, αλλά και χωρίς Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση του Πέτρου Μάρκαρη, το ΕΚΚ έκανε μια επιθετική κίνηση παύοντας την εργασία του Αλέξη Γρίβα που, από τον Απρίλιο του 2012, είχε αναλάβει τη θέση του Εκπροσώπου του ΕΚΚ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ταινιών Eurimages, δηλαδή το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών και της διανομής ταινιών.

Ο Αλέξης Γρίβας, άνθρωπος δραστήριος και πεπειραμένος, όχι απλώς γνωρίζει το σινεμά από κάθε πλευρά του - αναγνωρισμένος Διευθυντής Φωτογραφίας, δημοσιογράφος στο Screen International, με εξαιρετικές σχέσεις με τη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα, κύρος στις επιλογές και τις απόψεις του - αλλά έφερε και θαυμάσια αποτελέσματα στη διάρκεια της θητείας του σ' αυτή τη θέση. Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση που έλαβαν από το Eurimages οι ελληνικές ταινίες από το 2012 ως τώρα.

Περιμένουμε, από αύριο, τις σχετικές επίσημες πληροφορίες που ελπίζουμε ότι θα έλθουν. Επειδή οι σπασμωδικές κινήσεις το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν είναι ο αποπροσανατολισμός των δημόσιων φορέων από το στόχο τους, που είναι αποκλειστικά και μόνο η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής και η προώθησή της στο ελληνικό και το διεθνές κοινό, κι επειδή το ελληνικό σινεμά έχει ανάγκη μόνο από συμμάχους αυτή τη δύσκολη περίοδο, ελπίζουμε ότι σύντομα ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, θα στρέψει το βλέμμα του στο σινεμά και θα οριστικοποιήσει το οργανόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη: