Industry

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης θα στηρίξει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

στα 10

Με τις προγραμματικές του δηλώσεις να οραματίζονται μια νέα αρχή για τον Πολιτισμό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Ξυδάκης αναφέρθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δηλώνοντας τη στηριξή του.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης θα στηρίξει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διαμόρφωση μιας πολιτιστικής ταυτότητας με διαχρονικότητα και αυθεντικότητα, μια πολιτιστική ταυτότητα ικανή να εμπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό στους πολίτες, να φέρει όλη την αυτογνωσία ενός ιστορικού λαού, όπως είναι ο ελληνικός, χωρίς όμως να διολισθαίνει ούτε προς την υπεραναπλήρωση, ούτε προς τη μειονεξία. Στόχος μας είναι μία ταυτότητα που θα εμπεριέχει την πρωτοτυπία και την εγκράτεια, τη δημιουργικότητα, την επινόηση, αλλά όχι τον καταναλωτισμό και την απληστία, την ανία της μόδας και των εφήμερων life style».

Με τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έδωσε το στίγμα του για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης στον (πολύπαθο) τομέα του Πολιτισμού. Ανάμεσα σε άλλα, ο Νίκος Ξυδάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως το Υπουργείο θα στηρίξει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, χωρίς βέβαια να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Νίκο Ξυδάκη.

Πράγμα που δεν θα είναι εύκολο λόγω της μετέωρης κατάστασης που επικρατεί στο ΕΚΚ μετά την παραίτηση Μάρκαρη, αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα στους ενεργούς κινηματογραφιστές και τα σωματεία που συνεχίζουν να επιμένουν να ελέγχουν το χώρο. Ας ελπίσουμε, ο Νίκος Ξυδακης να έχει υπομονή και ορθή κρίση για να επιλέξει μια πραγματικά σωστή ηγεσία στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αλλά και την (επιτέλους) αποφασιστικότητα ώστε να στηρίξει με κάθε τρόπο και να αναδείξει το σύγχρονο ελληνικό σινεμά που ερήμην όλων συνεχίζει να διακρίνεται διεθνώς.

Προγραμματικές δηλώσεις έχουμε ακούσει πολλές, αυτό που λείπει εδώ και πολλά χρόνια είναι οι πράξεις.

Δείτε εδώ τις προγραμματικές δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη:


Διαβάστε ακόμη: