Buzz

Διάσημες ταινίες που βασίζονται σε βιβλία

στα 10

Κάθε άνθρωπος έχει ένα αγαπημένο χόμπι...

Flix Team
Διάσημες ταινίες που βασίζονται σε βιβλία

Για κάποιους είναι η ζωγραφική, ενώ άλλοι επιλέγουν το στοίχημα NetBet. Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων λατρεύουν τις κλασικές ταινίες, συνεχίστε την ανάγνωση.

Ο σοφός λαός λέει ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και δεν έχει άδικο. Οταν ένα βιβλίο γίνεται ταινία αυτό είναι ακόμα πιο έντονο, καθώς βλέπουμε όλες εκείνες τις σκηνές που πλάθουμε στο μυαλό μας διαβάζοντας ένα βιβλίο, να παίρνουν σάρκα και οστά. Ας δούμε κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες που βασίζονται σε βιβλία.

Forrest Gump

Είναι ίσως η ταινία που καθιέρωσε τον Τομ Χανκς, αφού του χάρισε το χρυσό αγαλματάκι του Α’ ανδρικού ρόλου. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1994 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1986. Εστιάζει στην παρακολούθηση της ζωής ενός ατόμου χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων και το πώς βιώνει τον κόσμο γύρω του καθώς και τις μεγάλες παγκόσμιες αλλαγές.

Μέσα στην ταινία γίνεται αναφορά σε πολλές μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Τζον Λένον και ο Ελβις Πρίσλεϊ αλλά και τρεις Αμερικανοί Πρόεδροι. Το κοινό όλων αυτών ήταν ότι γνώρισαν τον Φόρεστ κατά τη διάρκεια της ζωής τους και εμπνεύστηκαν από τον ίδιο.

Ο Nονός (τριλογία)

Σε κάποια στιγμή της ζωή μας, όλοι έχουμε ή/και πει την κλασική πλέον ατάκα «I am gonna make him an offer he can’t refuse» (Θα του κάνω μια προσφορά την οποία δε θα μπορεί να αρνηθεί) από τη γνωστή ταινία «Ο Νονός» με τον Μάρλον Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο. Η πρώτη ταινία της τριλογίας κυκλοφόρησε το 1972, και κατάφερε να κερδίσει τρία Οσκαρ. Η δεύτερη ταινία κυκλοφόρησε το 1974 και είχε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία καθώς απέσπασε έξι βραβεία Οσκαρ, ενώ η τρίτη και τελευταία ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το 1990 και ήταν υποψήφια για 7 αγαλματίδια.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την οικογενειακή ζωή ενός μαφιόζου Ιταλο-Αμερικανικής καταγωγής, του Δον Βίτο Κορλεόνε, του οποίου το παρατσούκλι είναι ο «νονός». Πέρα από την πολύ γνωστή ατάκα, η ταινία έχει μείνει στην ιστορία για τις εξαιρετικές ερμηνείες και την ακριβή σκιαγράφηση μιας μαφιόζικης οικογένειας της δεκαετίας του 1940 στην Αμερική.

Ψυχώ

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το μακρινό 1960. Είναι μια κλασική ταινία τρόμου – μυστηρίου που ακόμα και οι νέες γενιές επιλέγουν όταν θέλουν μια καλή ταινία του είδους. Η πλοκή της ταινίας ξετυλίγεται γύρω από τους ανεξήγητους φόνους που πραγματοποιούνται σε ένα μοτέλ από έναν δολοφόνο.

Αυτό που κάνει την ταινία ιδιαίτερη είναι η ιστορία πίσω από το πώς έφτασε από βιβλίο να γίνει ταινία. Η γραμματέας του γνωστού σκηνοθέτη διάβασε το βιβλίο όταν αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και αμέσως ενθουσιάστηκε. Τότε, πρότεινε στον εργοδότη της να διαβάζει το βιβλίο και εκείνος έσπευσε να αγοράσει τα δικαιώματα και να δημιουργήσει την ταινία. Μάλιστα προέβη σε μια ακραία κίνηση, προσπάθησε να αγοράσει όλα τα διαθέσιμα αντίτυπα έτσι ώστε να μην γίνει ευρέως γνωστή η πλοκή και το τέλος της ιστορίας.

Είτε προτιμάτε να βλέπετε ταινίες είτε να διαβάζετε βιβλία, αξίζει να ασχοληθείτε με τις παραπάνω ταινίες, καθώς όλες τους έχουν ως στόχο να μεταδώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στο κοινό και θα σας μείνουν αξέχαστες.