Φεστιβάλ / Βραβεία

Με πόσα «km» φτάνεις Ρότερνταμ;

στα 10

Η μικρού μήκους ταινία «km» του Χρήστου Νίκου θα προβληθεί στο επίσημο τμήμα του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ «Spectrum Shorts», συνεχίζοντας τα ταξίδια της στα διεθνή Φεστιβάλ.

Με πόσα «km» φτάνεις Ρότερνταμ;

Το «km» ξεκίνησε την καριέρα του από το Φεστιβάλ της Δράμας (διαβάστε περισσότερα εδώ), όπου ξεχώρισε ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος, κυρίως για την πυκνή λιτότητα της κινηματογράφησής του από τον δημιουργό του Χρήστο Νίκου, αλλά και τα υπέροχα κάδρα του διευθυντή φωτογραφίας Θύμιου Μπακατάκη.

Στη συνέχεια το «km» ταξίδεψε μέχρι τη Σουηδία για να συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Και τώρα, συνεχίζοντας τη διεθνή παρουσία του, συμμετέχει στο τμήμα «Spectrum Shorts», το τμήμα με επιλογές ταινιών μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ που ξεκινάει στις 23 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 4 Φεβρουαρίου (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στον επίσημο κατάλογο του Φεστιβάλ το «km» περιγράφεται ιδανικά:

«Ενας άντρας. Μια γυναίκα. Σε ένα αυτοκίνητο. Με τις ζώνες τους δεμένες. Ακίνητο. Αίμα. Σιωπή. Μια ιδανικά τεθλασμένη μικρού μήκους ταινία, από την ομάδα που μας έδωσε τον "Κυνόδοντα" και το "Attenberg".

Πανέμορφα ακατανόητο, ξεκλειδώνει ένα σύμπαν που απαιτεί ολόκληρα τα δέκα λεπτά του για να ζωντανέψει και να τρέξει την πλήρη πορεία του. Διανύοντας μια συναισθηματική απόσταση κομματιασμένη σε θρύψαλλα, μπαίνουμε στη θέση του οδηγού μιας σχέσης ενός άντρα και μιας γυναίκας, που τους υποδύονται ο Αρης Σερβετάλης («Αλπεις» και «L») και η Εύη Σαουλίδου.»

Το «km» του Χρήστου Νίκου θα προβληθεί πριν την άλλη ελληνική ταινία που προβάλλεται στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου (διαβάστε περισσότερα εδώ).


Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «km».