Φεστιβάλ / Βραβεία

Το μικρού μήκους «km» του Χρήστου Νίκου στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης!

στα 10

Μια από τις ωραιότερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς, το «km» του Χρήστου Νίκου κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, συμμετέχοντας επίσημα διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου.

Το μικρού μήκους «km» του Χρήστου Νίκου στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης!

«Σε ένα αυτοκίνητο, ένας άντρας και μια γυναίκα κάθονται με τη μηχανή σβησμένη. Ο άντρας έχει κάνει μόλις μια αποκάλυψη που έχει αφήσει και τους δύο ακίνητους. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, ο αέρας λιγοστεύει και η ατμόσφαιρα γίνεται ασφυκτική...»

Η υπόθεση του «km» του Χρήστου Νίκου είναι μόνο η περιγραφή ενός κινηματογραφικού σύμπαντος που μέσα στα 10 λεπτά που διαρκεί διανύει «χιλιόμετρα» συναισθημάτων, τοποθετώντας τον θεατή μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο όπου διαπραγματεύονται τη σχέση τους (και τη ζωή τους) ένας άντρας και μια γυναίκα που τους υποδύονται ο Αρης Σερβετάλης και η Εύη Σαουλίδου.

2

Αινιγματικό, μυστηριώδες, ατμοσφαιρικό και σε μια συνεχή ταχύτητα χωρίς ίχνος κίνησης, το «km» συστήνει έναν νέο δημιουργό που αξίζει κανείς να συγκρατήσει το όνομα του, ενώ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το ταλέντο του διευθυντή φωτογραφίας Θύμιου Μπακατάκη που φωτίζει μια σκοτεινή σχέση σε κρίση λούζοντας την στο εκτυφλωτικό φως.

Μετά την πρεμιέρα του στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ της Δράμας, το «km» ξεκινάει τη διεθνή του πορεία συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, συνεχίζοντας τη θαυμάσια πορεία των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στην Ευρώπη και τον κόσμο.


Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «km».