Buzz

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ σχεδίασε ένα οικολογικό ξύλινο σπίτι που μπορείς να νοικιάσεις

στα 10

Ενισχύοντας την οικολογική τάση στο design και την περιβαντολλογική ανησυχία ακτιβιστών στην Αυστραλία, ο αμερικανός σούπερ σταρ στηρίζει με τη δική του wild-life γοητεία μία νέα δράση.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ σχεδίασε ένα οικολογικό ξύλινο σπίτι που μπορείς να νοικιάσεις

Alright, alright, alright. Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Αλλος ένας σταρ που καβαλάει το ακτιβιστικό οικολογικό κύμα τώρα που είναι κάτι μοδάτο. Στην περίπτωση του ΜακΚόναχεϊ, όμως, μπορεί και να κάνουμε όλοι λάθος. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τύπο που, ενώ είχε κάνει ήδη τις πρώτες του χολιγουντιανές επιτυχίες, επέμενε να ζει για χρόνια σε τροχόσπιτο στην παραλία, ώστε να ξυπνά και να κάνει σερφ με το πρώτο κύμα. Ε, ναι, αν υπήρχε ένας πραγματικός φυσιολάτρης χίπι σταθερά από τα 90ς, αυτός ήταν ο ΜακΚόναχεϊ.

Οπότε δεν μας παραξενεύει η είδηση ότι ήθελε να συνδέσει το όνομά του με έναν τέτοιο τρόπο ζωής: οικολογικά σπίτια από ανακυκλώσιμα υλικά που σέβονται το περιβάλλον, εκμεταλλεύονται την ηλικακή ενέργεια, πιάνουν ελάχιστο χώρο και σε φέρνουν ξανά σε επαφή με τη γη. Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι γιατί έφτασε μέχρι την μακρινή Αυστραλία για να το κάνει.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ βρήκε την Αντίπαρο «παράδεισο»

Matthew McConaughey Reserve 607 2

Η ξύλινη καμπίνα την οποία σχεδίασε, μαζί φυσικά με τα αδέλφια Κρις και Καμ Γκραντι (της startup «Unyoked») είναι μία ακτιβιστκή δράση της «Wild Turkey» (το «With Thanks») που ως σκοπό έχει την επιστροφή σε έναν τρόπο ζωής που σέβεται και διατηρεί το περιβάλλον.

Η καμπίνα, που έχει το όνομα «The Reserve», θέλει να αποδείξει ότι μπορείς να μην στερηθείς τίποτα, να έχεις υπέροχο design στους χώρους του σπιτιού σου, ενώ ταυτόχρονα αντικαθιστάς έναν αμετροεπή προς το περιβάλλον και σπάταλο ενεργειακά τρόπο ζωής με κάτι βιώσιμο και για τις επόμενες γενιές.

Matthew McConaughey Reserve 607 4

Matthew McConaughey Reserve 607 3

Ο Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ συνεργάζεται σε πολλές τέτοιες δράσεις με την Wild Turkey, ωθώντας τη διαφημιστική τους προβολή προς κάτι χρήσιμο και κοινωφελές.

Και, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, βγάζοντας τον αιώνιο χίπι από μέσα του: η καμπίνα δε θα έχει πρόσβαση σε wi-fi, αλλά διαθέτει βιβλία κι ένα κασετόφωνο που μπορείς να παίξεις μία σειρά από mixed tapes που έχει ετοιμάσει ο ίδιος.

Matthew McConaughey Reserve 607 1

«Πάντα με μάγευε η φυσική ομορφιά της Αυστραλίας» δήλωσε ο ΜακΚόνεχεϊ για το «The Reserve». «Ελπίζω ότι αυτό το σπίτι θα εμπνεύσει τους Αυστραλούς να επανασυνδεθούν με τη φύση και να το δουν ως αντίδοτο των ρυθμών φρενίτιδας που ζούμε στην καθημερινότητά μας...»

Οι δίδυμοι αδελφοί Γκραντ έχουν ακριβώς αυτό τον στόχο με την starup εταιρία τους «Unyoked»: τρόπους να σε κάνουν να αποφορτιστείς από την πολυάσχολη ζωη σου και πάνω από όλα να σου δείξουν ότι... αυτό γίνεται. Σχεδιάζοντας το The Reserve, βρήκαν στον ΜακΚόνεχεϊ τον τέλειο συνωμότη: «Είμασταν όλοι στο ίδιο μήκος κύμματος. Ο Μάθου έφερε μία απαραίτητη δημιουργική ενέργεια στο πρότζεκτ γιατί και η προσωπική του φιλοσοφία ζωής είναι παρόμοια με αυτή την καμπίνα. Πιστεύει ότι η μοντέρνα ζωή μάς έχει κάνει να ξεχνάμε ότι δεν χρειαζόμαστε στα αλήθεια πολλά πράγματα για να είμαστε ευτυχισμένοι...»

Αν θέλετε αποδείξεις: το The Reserve θα μεταφερθεί σε ακτή της Νοτίου Ουαλίας και θα προσφέρεται άμεσα για ενοικίαση.

Matthew McConaughey Reserve 607 5

Διαβάστε περισσότερα: