Buzz

Ποιος βρίσκει τον «Ταξιτζή» ελαττωματικό; Ο Μάρτιν Σκορσέζε!

στα 10

«Μάρτιν, ξέρεις τι έχεις κάνει λάθος στον "Ταξιτζή"; Τίποτα!» του απάντησε η Φραν Λίμποβιτς, αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη...

Ποιος βρίσκει τον «Ταξιτζή» ελαττωματικό; Ο Μάρτιν Σκορσέζε!

Συνήθως οι ταλαντούχοι άνθρωποι είναι και πολύ σκληροί με τον εαυτό τους. Κάποτε, σε συνεντευξή μας με την Μέριλ Στριπ μάς ομολόγησε ότι «στις ταινίες της βλέπει μόνο τα λάθη της». Οταν τη ρωτήσαμε ποια είναι αυτά, απάντησε «δε θα σας πω, γιατί θα αρχίσετε να τα βλέπετε κι εσείς».

Κάπως έτσι κι ο Μάρτιν Σκορσέζε, ίσως ο μεγαλύτερος εν ζωή αμερικανός σκηνοθέτης, κάνει σκληρή αυτοκριτική για ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά του: τον «Ταξιτζή».

Το αποκάλυψε στην Φραν Λίμποβιτς, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς τους «Pretend It's a City».

Διαβάστε την κριτική του Flix για τον Ταξιτζή του Μάρτιν Σκορσέζε

Taxi Driver 607

Taxi Driver 607

Taxi Driver 607

Taxi Driver 607

Tι τον ενοχλεί ακόμα; Τι βρίσκει λάθος; Το color correction και, συγκεκριμένα, το πώς χειρίστηκε το κόκκινο χρώμα.

«Το ξέρουμε όλοι όσοι είμαστε φίλοι του: ο Μάρτι αφιερώνει πολύ μεγάλο χρόνο στο post production» εξηγεί η Λίμποβιτς. «Σας το εγγυώμαι: αν δεν του έλεγαν "τέρμα" κάποια στιγμή, ακόμα θα διόρθωνε τον "Ταξιτζή". Για αυτό κι είναι ακόμα και σήμερα πολύ θυμωμένος. Θεωρεί ότι τα κόκκινα της ταινίας είναι λάθος. Μου το έχει πει πάρα πολλές φορές: "Ξέρεις τι καταστρέφει τον Ταξιτζή; Το κόκκινο χρώμα. Το στούντιο δεν μου έδινε τα χρήματα που χρειαζόμουν για να διορθώσω τα κόκκινα. Και είναι απαίσια!"...»

«Και πάντα του απαντάω: "Μάρτι, ξέρεις τι έχεις κάνει λάθος στον "Ταξιτζή"; Τίποτα!"...»

Διαβάστε περισσότερα:

Taxi Driver 607