Buzz

Ο Μισέλ Γκοντρί τιμά τον Μάρτιν Σκορσέζε μ’ ένα δικό του «Ταξιτζή»

στα 10

Λίγο πριν το «Hugo» βγει στις γαλλικές αίθουσες, ο αστείρευτος Μισέλ Γκοντρί γυρίζει το δικό του «Ταξιτζή». Και παίζει και τον Τράβις Μπικλ!

Ο Μισέλ Γκοντρί τιμά τον Μάρτιν Σκορσέζε μ’ ένα δικό του «Ταξιτζή»

Το έκανε μόδα ο ίδιος στο «Be Kind Rewind»: διαλέγεις σκηνές από την αγαπημένη σου ταινία, ή φαντάζεσαι το σίκουελ της, βρίσκεις φίλους και διαθέσιμα αντικείμενα από το χώρο σου και τις ξαναγυρίζεις με τη δική σου, χειροποίητη σφραγίδα. Ονομάστηκε «sweding» και δεν απέχει πολύ κι από τον τρόπο που ο Μισέλ Γκοντρί ετοιμάζει το επόμενο φιλμ του, το «The We and the I».

Για λίγο, όμως, ο Γάλλος δημιουργός πάτησε pause στα σχέδιά του για να κάνει μια sweded εκδοχή του «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε, η οποία μάλιστα προβλήθηκε για το κοινό πριν την επίσημη πρεμιέρα του «Hugo» στο Παρίσι!

Ο «Ταξιτζής» του Γκοντρί είναι διασκεδαστικότατος, ευρηματικός, οπωσδήποτε κακόγουστος και λίγο άγαρμπος, μεταξύ παρωδίας και εκδήλωσης αγάπης. Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής, ωστόσο, στο έργο του Σκορσέζε, είναι ότι ο Γκοντρί ενσαρκώνει ο ίδιος τον Τράβις Μπικλ!

Δείτε το δίλεπτο χειροποίητο ταινιάκι παρακάτω και θα ανακαλύψετε ότι δεν έχει απλώς χαβαλέ: είναι ακόμα και συγκινητικό!