Buzz

Στον «Αφρό των Ημερών» ο Μισέλ Γκοντρί

στα 10

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία στα...γαλλικά, ο Μισέλ Γκοντρί διασκευάζει μια σουρεαλιστική νουβέλα του '40 και επιστρατεύει για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Ρομέν Ντουρίς και την Οντρέι Τοτού.

Στον «Αφρό των Ημερών» ο Μισέλ Γκοντρί
O θαυμαστός κόσμος του Μισέλ Γκοντρί!

Αφού αποφάσισε η επόμενη ταινία του να είναι στα γαλλικά, ο Μισέλ Γκοντρί σκέφτηκε πως η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη αξίζει μόνο τους καλύτερους. Ετσι διάλεξε τον Ρομέν Ντουρίς και την Οντρέι Τοτού, τους δύο μεγαλύτερους Γάλλους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή εντός και εκτός συνόρων.

Το «L'Ecume Des Jours» (που μεταφράζεται «Ο Αφρός των Ημέρων») αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του σημαντικού μεταπολεμικού διανοούμενου Μπορίς Βιαν που γράφτηκε το 1947 και αφηγείται την «παράξενη» (τι άλλο;) ιστορία ενός τρελού εφευρέτη, του Κόλιν, που θα παντρευτεί μια κοπέλα, την Κλόε, η οποία θα αρρωστήσει βαριά όταν θα εισπνεύσει ένα νούφαρο! Για να μπορέσει να μείνει στη ζωή, πρέπει να ζει ανάμεσα σε λουλούδια, τα οποία ο Κόλιν αναγκάζεται να πληρώνει πέρα από τις δυνάμεις του.

Πριν από το «L'Ecume Des Jours» ο Γκοντρί ετοιμάζει το πειραματικό «The We and The I», ενώ οι Ντουρίς και Τοτού επιστρέφουν στους ρόλους που είχαν υποδυθεί στο «L' Auberge Espagnole» και στη συνέχεια του, το «Russian Dolls» για το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών του Σεντρίκ Κλαπίς με τίτλο «Chinese Puzzle».