Buzz

Μια γιγαντιαία μύγα; Ναι, μια γιγαντιαία μύγα!

στα 10

Μια γιγαντιαία μύγα (α, το καταλάβατε;) πρωταγωνιστεί στο «Mandibules» του Κουεντίν Ντουπιέ.

Μια γιγαντιαία μύγα; Ναι, μια γιγαντιαία μύγα!

Ο Κουεντίν Ντουπιέ, σκηνοθέτης, dj και μουσικός παραγωγός (τον ξέρετε κι ως Mr. Oizo) ξεκίνησε την καριέρα του με μια ταινία για ένα λάστιχο αυτοκινήτου με δολοφονικές τάσεις στο «Rubber» και δεν κατέβασε ποτέ το επίπεδο του σαχλού σουρεαλισμού του στα επίπεδα ενός mainstream σινεμά. Ακόμη κι αν στην πορεία προσέλκυσε ηθοποιούς όπως ο Αλέν Σαμπά στο «Réalité» ή ο Μπενουά Πελβούντρ στο «Wrong Cops», οι ταινίες του δεν έπαψαν ποτέ να είναι στην καλύτερη περίπτωση ιδιοσυγκρασιακές, και στην καλύτερη περίπτωση απενοχοποιημένα ανόητες.

Δείτε ακόμη: To «Notturno» του Τζιανφράνκο Ρόζι, θέλει να είναι «μια ταινία φωτός στο σκοτάδι του πολεμου»

mandibules 607

Μετά το «Deerskin» που άνοιξε πέρσι το Δεκαπενθήμερο του φεστιβάλ Καννών, ο Ντουπιέ επιστρέφει με το «Mandibules» που συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα της Βενετίας κι αφηγείται την ιστορία δυο -όχι και πολύ έξυπνων τύπων- που ανακαλύπτουν μια γιγαντιαία μύγα και προσπαθούν να την εκπαιδεύσουν για να βγάλουν λεφτά από αυτή.

mandibules 607

Ολα φυσικά θα πάνε στραβά σε μια κωμωδία που μοιάζει να ανεβάζει τον σουρεαλισμό σε εξωφρενικά επίπεδα και περιλαμβάνει μια σειρά από αλλόκοτους, παράξενους χαρακτήρες όπως μια κοπέλα που μετά από ένα ατύχημα στο σκι δεν μπορεί να ελέγξει την ένταση της φωνής της την οποία υποδύεται απολαυστικά όπως φαίνεται η Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Απολάυστε το τρέιλερ στο βίντεο.

Δείτε ακόμη: Εχεις χρόνο να δεις το νέο τρέιλερ του «No Time to Die»;