Buzz

To «Notturno» του Τζιανφράνκο Ρόζι, θέλει να είναι «μια ταινία φωτός στο σκοτάδι του πολεμου»

στα 10

Η καινούρια ταινία του σκηνοθέτη του «Φωτιά στη Θάλασσα» αναζητά ξανά την ανθρωπιά εκεί που βασιλεύει η σκληρότητα.

To «Notturno» του Τζιανφράνκο Ρόζι, θέλει να είναι «μια ταινία φωτός στο σκοτάδι του πολεμου»

Γυρισμένη στην διάρκεια τριών χρόνων στα σύνορα του Ιράκ, του Κουρδιστάν, της Συρίας και του Λιβάνου, η ταινία εξερευνεί μια περιοχή όπου η τυραννία, οι εισβολές και η τρομοκρατία εναλλάσσονται σε έναν φαύλο κύκλο εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών. Παντού γύρω υπάρχουν τα σημάδια της βίας και της καταστροφής. Αλλά στο προσκήνιο της ταινίας, η ανθρωπιά ξυπνάει κάθε μέρα, μέσα από μια νυχτωδία που μοιάζει ατελείωτη.

Δείτε ακόμη: Στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, πρωταγωνιστεί η πανδημία

notturno 607

notturno 607

Κοιτάζοντας πέρα από τις εικόνες του πολέμου, στρέφοντας την κάμερά του στους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, σε μια από τις πιο ταλαιπωρημένες και βασανισμένες περιοχές του πλανήτη μας. Το «Notturno» θέλει να αφηγηθεί μια ανθρώπινη τραγωδία που ξεπερνά τα σύνορα του χάρτη, του χώρου και του χρόνου αναζητώντας σημάδια ελπίδας και θέλοντας να φτιάξει μια ιστορία με φως από τα πιο σκοτεινά υλικά της Ιστορίας.

notturno 607

notturno 607

Το φιλμ κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας αυτές τις μέρες ενώ βρισκόταν επίσης στις επιλογές του Τελιουράιντ και θα προβληθεί στη συνέχεια στο Τορόντο και το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε το τρέιλερ.

notturno 607

Δείτε επίσης: O Μισέλ Φράνκο ξεκινά τον ταξικό πόλεμο στο «New Order»