Industry

Το Χόλιγουντ προχωρά σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

στα 10

Τα χολιγουντιανά σωματεία σκηνοθετών, ηθοποιών, τεχνικών και οι εταιρίες παραγωγής είναι ένα βήμα πριν τη συμφωνία: μόνο εμβολιασμένοι στα πλατό.

Το Χόλιγουντ προχωρά σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Oι Covid-19 εποχές μας έχουν φέρει μεγάλο πλήγμα σε όλο τον κόσμο. Οπως και στον κόσμο του σινεμά. Το ξέρουμε, το είδαμε, το νιώσαμε στο πετσί μας σε όλα τα επίπεδα: οι αίθουσες κλειστές, η διανομή μετατοπίζει το παιχνίδι στην μικρή οθόνη (η απόφαση της Warner ήταν καταλυτική για το 2021 και με αρκετούς σκηνοθέτες να εξοργίζονται για αυτό), τα γυρίσματα διακόπτονται, ακυρώνονται, ή ξεκινούν και σταματούν γιατί βρίσκονται κρούσματα ανάμεσα στους ηθοποιούς ή το συνεργείο.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Τομ Κρουζ βάζει τις φωνές στο συνεργείο του «Mission Impossible 7» γιατί παραβίασαν τους Covid-19 κανόνες

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, που ξεκίνησαν ξανά παραγωγές που είχαν διακοπεί (από το «Mission Impossible 7», μέχρι το «Batman») και παρόλα τα συχνά τεστ και τα αυστηρά πρωτόκολλα, κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, χωρίς ο ιός να διεισδύσει στα πλατό, σταματώντας και πάλι τη ροή και επιβαρύνοντας με τεράστια οικονομικά κόστη τους επιχειρηματίες.

movie shooting

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αποφασίζει το Χόλιγουντ.

Μια νέα συμφωνία, ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ηθοποιών, τεχνικών, σκηνοθετών και τις εταιρίες παραγωγής ετοιμάζεται να ορίσει ως προϋπόθεση εργασίας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, αυτός ο νέος κανονισμός θα επιτρέπει στους παραγωγούς να ζητήσουν τον εμβολιασμό κάποιου για να τον προσλάβουν σε μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Ειδικά όσους εργάζονται στη Ζώνη Α (εκείνοι που δεν μπορούν να φορούν μάσκα, όπως οι ηθοποιοί) ή συνεργάζονται με αυτούς (το συνεργείο). Οι εργαζόμενοι λοιπόν, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες θα πρέπει να δείχνουν την κάρτα εμβολιασμού τους στην είσοδο στα πλατό.

Ο νέος κανονισμός που ετοιμάζεται θα ισχύει, τουλάχιστον, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, όπου τα σωματεία θα επανεξετάσουν το θέμα, αναλόγως με την πορεία της διασποράς της μετάλλαξης Δ.

Να τονίσουμε ότι ο κανονισμός αφήνει το δικαίωμα επιβολής αυτού του κανονισμού, ή όχι, στους ίδιους τους παραγωγούς. Εκείνοι θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, ή θα το αγνοήσουν.

Διαβάστε περισσότερα: Covid 19: Κρούσματα σταματούν τα γυρίσματα δυο πολυαναμενόμενων σειρών κι ακυρώνουν θεατρική παράσταση