Buzz

«Νιώθω πολύ προνομιούχος και λίγο ένοχος»: Ο Λίαμ Νίσον αξιολογεί την πορεία του

στα 10

Δέκα χρόνια μετά το «Taken», ο Λίαμ Νίσον κάνει τον απολογισμό του ως action hero.

«Νιώθω πολύ προνομιούχος και λίγο ένοχος»: Ο Λίαμ Νίσον αξιολογεί την πορεία του

Ο Λίαμ Νίσον ετοιμάζεται για την έξοδο στις αίθουσες της νέας του ταινίας δράσης - το «Cold Pursuit», μαύρη κωμωδία δράσης, βγαίνει στον κόσμο και στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου. Μια δεκαετία μετά την έκπληξη του «Taken», ο Ιρλανδός ηθοποιός μοιάζει εξαιρετικά κεφάτος, ακόμα και «προνομιούχος» με τη νέα τροπή στην καριέρα του, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

Διαβάστε ακόμη: Ο Λίαμ Νίσον θυμάται την πρώτη φορά που είδε την Ελεν Μίρεν - και του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι

taken 2 607«Taken 2»

«Το "Taken" ήταν ένα ατύχημα,» λέει ο Νίσον. «Ποτέ δεν έδωσα βάρος στη σκέψη, "α, θα ήθελα πολύ να κάνω ταινίες δράσης". Δεν υπήρχε στον ορίζοντά μου. Διάβασα το σενάριο και, απλώς, σκέφτηκα, "θα είναι σούπερ ν' αράζω με κάθε μέρα με τους κασκαντέρ και να ρίχνω ξύλο." Θεωρούσα ότι η ταινία θα έβγαινε κατ' ευθείαν σε DVD και δεν είχα πρόβλημα μ' αυτό.» Μόνο που το «Taken» έφερε παγκόσμιες εισπράξεις 226 εκ. δολαρίων, αποτέλεσε εισπρακτικό φαινόμενο, ιδωμένο με συμπάθεια κι από την κριτική κι οδήγησε όχι μόνο σε δύο σίκουελ της ταινίας, αλλά και σε μια ολοκαίνουρια πορεία για τον Λίαμ Νίσον που, επιπλέον, αντιμετώπιζε τον τραγικό και ξαφνικό θάνατο της Νατάσα Ρίτσαρντσον.

Διαβάστε ακόμη: Τι να μην κάνεις, αν στο τρένο σου επιβιβαστεί ο... Λίαμ Νίσον

cold pursuit 607

«Πέρασα καταπληκτικά όσο κάναμε το πρώτο "Taken" - δεν είχα ιδέα ότι θα οδηγούσε και σε άλλες ταινίες και σε άλλα σενάρια δράσης,» θυμάται ο Νίσον. «Ομως άρχισαν να μου στέλνουν τέτοια σενάρια και μπορούσες να δεις να έχουν διαγράψει το "πρωταγωνιστής, ετών 37" και να έχουν γράψει από πάνω, "πρωταγωνιστής, ηλικίας 40 με 50". Νιώθω πολύ προνομιούχος και λίγο ένοχος. Παίζω ξύλο με άντρες που έχουν τα μισά μου χρόνια και δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω. Είναι τόσο σαχλό σ' ένα επίπεδο και τρομερά διασκεδαστικό σ' ένα άλλο.»

Δείτε ακόμη: Κανένας Bad Santa! Ο πιο τρομακτικός Αϊ Βασίλης είναι ο Λίαμ Νίσον

Κι από την άλλη πλευρά, ο Λίαμ Νίσον γνωρίζει καλά τι του προσφέρει αυτή η αναγέννηση της καριέρας του: «Αν μπορώ να διανθίζω τις ταινίες δράσης, κάθε τόσο, με μια "Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς" ή με μια "Σιωπή" του Μάρτιν Σκορσέζε, δεν μπορείς να ζητήσεις καλύτερη καριέρα απ' αυτήν.»