Buzz

«The Last Journey»: Ο Στηβ Κρικρής μάς προσκαλεί να συνταξιδέψουμε

στα 10

O σκηνοθέτης του «The Waiter» γυρίζει την επόμενη ταινία του και σε προσκαλεί να γίνεις μέρος του ταξιδιού...

Flix Team
«The Last Journey»: Ο Στηβ Κρικρής μάς προσκαλεί να συνταξιδέψουμε
O Γιάννης Στάνκογλου επιστρέφει στο σύμπαν του Στηβ Κρικρή, μετά το «The Waiter»

Δύο χρόνια μετά το «The Waiter», και σε πείσμα των έγκλειστων καιρών, ο Στηβ Κρικρής βρίσκεται αυτή την εποχή με τους συνεργάτες και την ομάδα του σ' ένα πλοίο - γυρίζοντας την επόμενη μικρού μήκους ταινία του, που ονομάζεται (working title) «The Last Journey».

Θυμηθείτε τη συνέντευξή μας με τον Στηβ Κρικρή εδώ»: «Οχι, δεν είμαι "λανθιμικός"»: O σκηνοθέτης του «The Waiter» Στηβ Κρικρής αποκαλύπτει τις επιρροές του

Σαν ημερολόγιο καταστρώματος και με υπέροχες φωτογραφίες που δίνουν το στίγμα μίας ακόμα ατμοσφαιρικής σκοτεινής ταινίας, ο Στηβ Κρικρής στέλνει στο Flix τις σκέψεις του και ζητά από όσους θέλουν να συμπλεύσουν με το όραμά του, μια συνδρομή.

Διαβάστε το σκηνοθετικό του σημείωμα, μπείτε στη σελίδα της ταινίας στο indiegogo και αγοράστε το εισιτήριό σας για αυτό το «Τελευταίο Ταξίδι».

Last Journey 607 1

Last Journey 607 4

Οταν αναπνέεις τον θαλασσινό αέρα
νιώθεις το μέσα σου να ανοίγει να γίνεται ενα με την απεραντοσύνη.
Η θάλασσα είναι βαθειά αγάπη, είναι χαρά, είναι φόβος,
είναι πόνος, μυστήριο μοναξιά.
Είναι μια δύναμη που δεν την ελέγχεις.
Στη θάλασσα μαθαίνεις πόσα λίγα χρειάζεσαι και όχι πόσα πολλά.
Η θάλασσα είναι όπως τα δάκρυα.
Οπως ο ιδρώτας,
σε θεραπεύει με τον ένα η με τον αλλό τρόπο.
Εμένα με κράτησε ζωντανό, έδωσε νόημα στη ζωή μου.

Ο Αντρέας είναι λοστρόμος. Εφτασε η ώρα που βγαίνει στη σύνταξη μετά απο 40 χρόνια στη θάλασσα. Την ξέρει με κλειστά τα μάτια. Αυτό είναι το τελευταίο του ταξίδι . Μέσα του, ένα βαθύ ανεκπλήρωτο όνειρο, μια επιθυμία που είχε σε ολη του τη ζωή - να γίνει μια μέρα καπετάνιος. Αλλά τα χρόνια πέρασαν και δεν το κατάφερε. Τώρα πλέον είναι αργά.

Η ιστορία ακροβατεί μεταξύ ρεαλισμού/φαντασίας/και ονείρου . Με έναν έντονο συμβολισμό αλλά και μια εικαστική προσέγγιση, που απορέει από την ατμόσφαιρα του πλοίου, εξερευνούμε τον ψυχισμό του ήρωα μας σε μια κομβική στιγμή της ζωής του.

Last Journey 607 2

Last Journey 607 3

Το πλοίο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι ο καμβάς της ταινίας.

Η αισθητική του πλοίου, «Καπετάν Χρήστος», ένα Ro-Ro Cargo Ship του 1970, και τα χρώματα μέσα στη νύχτα καθορίζουν σ' ένα μεγάλο βαθμό τον μυστηριακό τόνο της ταινίας και τον ψυχισμό του ήρωα.

Last Journey 607 5

Last Journey 607 6

Το πλοίο είναι «ακυβέρνητο», ο Αντρέας έρχεται αντιμέτωπος με τους δαίμονες του.

Οι ήχοι του πλοίου, ο αέρας, η θάλασσα, αλλά και οι μουσικές φράσεις μιας χορωδίας προσδίδουν ενα καθοριστικό ύφος στον τόνο της ταινίας.

Πρωταγωνιστεί ο Αντρέας Νάτσιος και στο ρόλο του καπετάνιου ο Γιάννης Στάνκογλου

Last Journey 607 7

Αυτή είναι μία ταινία που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου σαν μια επιτακτική ανάγκη, σαν κάτι που ήτανε έτοιμο μέσα μου και έπρεπε να βγει άμεσα, πάση θυσία. Μια ταινία που γίνεται με ανθρώπους που αγαπούν το σινεμά και το στηρίζουν με κάθε τρόπο. Αισθάνομαι ευγνώμων που είναι κοντά μου και αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα.

Μετά απο αρκετές αναβολές, λόγω του lockdown, οικονομικών δυσκολιών και δυσκολιών προγραμματισμού, έχουμε φτάσει σχεδόν στο σημείο ολοκλήρωσης των γυρισμάτων.

Με την υποστήριξη και την συμπαράσταση σας θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ταινία.

Στηβ Κρικρής

Last Journey 607 8

Μπείτε στη σελίδα της ταινίας στο indiegogo και γίνετε μέρος του ταξιδιού.

«The Last Journey»: Μια ταινία μικρού μήκους που κινείται ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, την πραγματικότητα και την φαντασία, την απομόνωση και την εγγύτητα.

Info

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Στηβ Κρικρής | Παραγωγή: Πωλ Τυπάλδος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Γεωργίου | Μουσική: Coti K | Ηχος: Γιάννης Ζερβάκος | Casting: Ναταλία Παυλώφ | Poduction Design: Ευαγγελία Ταβερναράκη Πατεράκη | Κοστούμια: Νατάσσα Σαρρή | Μake up/SFX Δήμητρα Γιατράκου | Διεύθυνση Παραγωγής: Αχιλλέας Βιλλιώτης | Special Visual EFXS Φίλιππος Μαρμούτας / Faust