Buzz

Φήμες θέλουν τον Τζάστιν Λιν να συγκρούεται με την Universal και τον Βιν Ντίζελ πριν την αποχώρησή του από το «Fast X»

στα 10

Φήμες θέλουν τον προϋπολογισμό της παραγωγής να είχε ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια λίγο πριν την αποχώρηση του σκηνοθέτη.

Φήμες θέλουν τον Τζάστιν Λιν να συγκρούεται με την Universal και τον Βιν Ντίζελ πριν την αποχώρησή του από το «Fast X»

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε, προς μεγάλη έκπληξη όλων, πως ο Τζάστιν Λιν αποχώρησε από την σκηνοθεσία του «Fast X», της προτελευταίας ταινίας του «Fast & Furious» saga, επικαλούμενος καλλιτεχνικές διαφορές. Αν και ο ίδιος θα παραμείνει στο πρότζεκτ εκτελώντας χρέη παραγωγού και σεναριογράφου, με μια δήλωση που είχε ανεβάσει στο twitter τα πράγματα έδειχναν πως η αποχώρηση του από την ταινία έγινε μέσα σε ένα αρκετά φιλικό περιβάλλον ανάμεσα σε εκείνον και το στούντιο.

Αλλά τότε ήταν που άρχισαν να κυκλοφορούν και διάφορες φήμες για τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησής του. Σύμφωνα με το The New York Daily News η αποχώρησή του οφείλετε στον αντιεπαγγελματισμό του παραγωγού και πρωταγωνιστή των ταινιών Βιν Ντίζελ που φέρεται πως εμφανιίζονταν αργά στα γυρίσματα, να μην μάθαινε τις ατάκες του και να εμφανίζονταν στο σετ αγύμναστος. Κάτι που δεν ακούγεται παράλογο μιας και ο Ντίζελ λέγεται πως θέλει να ελέγχει τα πάντα στο franchise, κάτι που οδήγησε και στην αποχώρηση του Ντουέιν Τζόνσον από την σειρά.

Από την άλλη το The Hollywood Reporter ισχυρίζεται ότι ο Λιν έφυγε τελικά από το σίκουελ, το οποίο λέγεται ο προϋπολογισμός παραγωγής του εκτοξεύτηκε στα ύψη στα 300 εκατομμύρια δολάρια, λόγω πολλαπλών δημιουργικών συγκρούσεων τόσο με τη Universal όσο και με τον Ντίζελ που έφτασαν σε σημείο βρασμού.

Διαβάστε ακόμα: Μία ακόμα οσκαρική ηθοποιός θα πατήσει γκάζια στο «Fast and Furious 10»

justin lin

Ο Λιν έγραφε το σενάριο νομίζοντας ήταν έτοιμο καθώς θα πήγαιναν στην παραγωγή, αλλά το στούντιο είχε άλλες ιδέες, φέρνοντας έναν άλλο σεναριογράφο για να διορθώσει τους διαλόγους. Μια συνάντηση στις 23 Απριλίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όταν προέκυψε μια «μεγάλη διαφωνία» με τον Ντίζελ αφού ο ηθοποιός παρουσίασε νέες σημειώσεις. Ο σκηνοθέτης φέρεται πως είχε πει τότε πως «αυτή η ταινία δεν αξίζει την ψυχική μου υγεία». Μέχρι τις 25 Απριλίου, ο Λιν και το στούντιο είχαν συμφωνήσει για την αναχώρησή του.

Η Universal έστειλε μια δήλωση στο THR αναφέροντας πως «οποιεσδήποτε δημιουργικές διαφορές που οδήγησαν στην αποχώρηση του Τζάστιν Λιν αφορούσαν το στούντιο, και δεν ήταν με άλλους παραγωγούς, καστ ή μέλη του συνεργείου».

Πάντως η Universal κατάφερε να βρει γρήγορα άλλον σκηνοθέτη για την ταινία, τον Γάλλο Λουί Τεριέρ, γνωστός για την σειρά ταινιών «Transporter», για αντικαταστήσει τον Λιν, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας παραμένει, μέχρι στιγμής, 19 Μαΐου 2023.