Buzz

Ο Τζάστιν Λιν αποχώρησε από την σκηνοθεσία του «Fast X»

στα 10

Επικαλούμενος καλλιτεχνικές διαφορές, θα παραμείνει στην ταινία εκτελώντας χρέη σεναριογράφου και παραγωγού.

Ο Τζάστιν Λιν αποχώρησε από την σκηνοθεσία του «Fast X»

Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν τις δυο τελευταίες ταινίες του «Fast and Furious» saga. H δέκατη και προτελευταία ταινία με τίτλο «Fast X» ήδη ξεκίνησε τα γυρίσματά της με τον σκηνοθέτη της Τζάστιν Λιν να είχε δηλώσει παλιότερα πως «ό,τι κι αν κάνουμε, όποτε μιλάμε για το επόμενο κεφάλαιο, δεν αισθάνομαι ποτέ ότι έχω περιορισμούς, επομένως είμαι ενθουσιασμένος για αυτό που χτίζουμε και καθώς φτάνουμε σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο αυτού του saga».

Πως τα φέρνει όμως η ζωή και τα πράγματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Κι έτσι, ξαφνικά, ο Τζάστιν Λιν αποχώρησε από την σκηνοθεσία του «Fast X» επικαλούμενος καλλιτεχνικές διαφορές. Ο Λιν, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο μαζί με τον Νταν Μαζώ, θα παραμείνει στην ταινία εκτελώντας χρέη παραγωγού. «Με την υποστήριξη της Universal, πήρα τη δύσκολη απόφαση να υποχωρήσω ως σκηνοθέτης του FAST X, παραμένοντας στο έργο ως παραγωγός. Πάνω από 10 χρόνια και πέντε ταινίες, καταφέραμε να γυρίσουμε τους καλύτερους ηθοποιούς, τα καλύτερα ακροβατικά και τις καλύτερες καταδιώξεις με αυτοκίνητο. Προσωπικά, ως παιδί Ασιατών μεταναστών, είμαι περήφανος που βοήθησα στη δημιουργία του πιο διαφορετικού franchise στην ιστορία του κινηματογράφου. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στο καταπληκτικό καστ, το συνεργείο και το στούντιο για την υποστήριξή τους και που με καλωσόρισαν στην οικογένεια του FAST», δήλωσε ο Λιν στο twitter.

Διαβάστε ακόμα: Μία ακόμα οσκαρική ηθοποιός θα πατήσει γκάζια στο «Fast and Furious 10»

Αν και όλα δείχνουν πως η αποχώρηση ήταν αρκετά φιλική, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλα αυτά, μιας και ο Λιν ήταν ο αρχιτέκτονας στην ουσία του franchise και εκείνος που το μεταμόρφωσε σε ένα πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο. Ισως πίσω από την αποχώρηση αυτή να κρύβεται, για άλλη μια φορά, ο Βιν Ντίζελ ο οποίος λέγεται πως θέλει να ελέγχει τα πάντα στο franchise, κάτι που οδήγησε και στην αποχώρηση του Ντουέιν Τζόνσον.

Το The Hollywood Reporter αναφέρει πως το στούντιο ήδη ψάχνει καινούργιο σκηνοθέτη και τα ονόματα που ακούγονται είναι των Ντέιβιντ Λιτς και Γκάρι Γκρέι, αν και ο Λιτς ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα του «Fall Guy» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, όποτε μάλλον δεν πρόκειται να αναλάβει την σκηνοθεσία. Πάντως, μέχρι στιγμής, το «Fast X» αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 19 Μαΐου 2023, κάτι όμως που ίσως αλλάξει αν δεν βρεθεί γρήγορα κάποιος άλλος σκηνοθέτης.