Buzz

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ σβήνει 90 κεράκια στο σπίτι του στην Ελβετία - ετοιμάζοντας την νέα του ταινία!

στα 10

Αποκλειστικές πληροφορίες του Flix τον θέλουν στο σπίτι του στο Ρολ της Ελβετίας να «ιδιοκατασκευάζει» την επόμενη ταινία. Αθάνατε Γκοντάρ!

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ σβήνει 90 κεράκια στο σπίτι του στην Ελβετία - ετοιμάζοντας την νέα του ταινία!

Σήμερα, ο σκηνοθέτης που είναι συνώνυμος της λέξης «σινεμά» κλείνει τα 90 του χρόνια. Γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1930 στο Παρίσι. Και μπορεί να μεγάλωσε (και μαζί του και τα όρια της μεγάλης οθόνης), αλλά όπως φαίνεται ευτυχώς, δεν γέρασε ποτέ.

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν λέει να σταματήσει τους πειραματισμούς που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς δημιουργούς όλων των εποχών. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μοιάζει αποφασισμένος να συνεχίσει να προκαλεί τα όρια της 7ης Τέχνης, ακολουθώντας την ίδια πορεία που έκαναν τις τελευταίες του ταινίες, «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα» και «Το Βιβλίο των Εικόνων», δύο από τις πιο τολμηρές μιας ήδη αντισυμβατικής και εμβληματικής καριέρας.

Θυμηθείτε κι αυτό: Καμία Βασίλισσα. Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ μιλάει για τον Covid-19.

jean luc godard 607

Πληροφορίες τον θέλουν απομονωμένο στο σπίτι του στο Ρολ της Ελβετίας (κοντά στη λίμνη της Γενεύης, εκεί που δεν άνοξε την πόρτα στην Ανιές Βαρντά στο «Πρόσωπα & Ιστορίες») να επιμένει στη συντροφιά του πούρου του και των πιστών συνεργατών του Φαμπρίς Αρανιό και Ζαν-Πιερ Μπαταγιά, και να «ιδιοκατασκευάζει» (ναι, με τον τρόπο που το κάνει τελευταία) ακόμα μία ταινία. Είναι άραγε αυτή ή κάποια άλλη;

Κι εμείς περιμένουμε να τη δούμε, στο επόμενο Φεστιβάλ Καννών, όποτε αυτό γίνει. Σε σκοτεινή αίθουσα, ανάμεσα σε εκατοντάδες μάτια που, συμφωνούν ή διαφωνούν πια με τη σύγχρονη αισθητική του, δεν έχει καμία σημασία: όταν το κάδρο γράψει «un film de Jean-Luc Godard», θα βουρκώσουν.

Χρόνια πολλά, αθάνατε Γκοντάρ!

Godard Αυτοπροσωπογραφία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ (Μάρτιος/Μάιος 2020)

Διαβάστε ακόμα:

Εδώ η Ανιές Βαρντά χτυπάει άδικα την πόρτα στον Ζαν-Λικ Γκοντάρ στο σπίτι του στην Ελβετία στο «Πρόσωπα & Ιστορίες»: