Buzz

Ο Τζακ Νίκολσον ξαναέγραψε μία σκηνή του «The Departed» πιο διεστραμμένα από ό,τι επέτρεψε ο Σκορσέζε

στα 10

15 χρόνια μετά την πρεμιέρα του «Πληροφοριοδότη», ο Ματ Ντέιμον αποκαλύπτει...

Ο Τζακ Νίκολσον ξαναέγραψε μία σκηνή του «The Departed» πιο διεστραμμένα από ό,τι επέτρεψε ο Σκορσέζε

Eχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από τον «Πληροφοριοδότη» του Μάρτιν Σκορσέζε, την ταινία που χάρισε στον μεγαλύτερο εν ζωή αμερικανό σκηνοθέτη επιτέλους το Οσκαρ Σκηνοθεσίας – μαζί με 3 ακόμα: Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Μοντάζ.

Πιστός σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλον: να ρίχνει τη δική του, σήμα-κατατεθέν «σκορσεζική» ματιά στον περιθωριακό υπόκοσμο. Εναν γκανγκστερικό, μαφιόζικο κόσμο – σκοτεινό, βρώμικο, επικίνδυνο, βίαιο, αλλά, μέσα από το βλέμμα του, απαράμιλλα γοητευτικό. Εναν κόσμο που κατοικείται από αντι-ήρωες εγκλωβισμένους στα διλήμματά τους – κανένας δεν είναι αθώος, κανένας δεν είναι μόνο ένοχος.

Ηρωες που ερμηνεύει ένα καστ όχι μόνο λαμπερών, αλλά στιβαρών, οσκαρικών πρωταγωνιστών: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, στην 3η του συνεργασία με τον Σκορσέζε, είναι εξαιρετικός σε διπλό επικίνδυνο ρόλο: πρωτοπαλίκαρο του Αρχηγού και μυστικός Πληροφοριοδότης της αστυνομίας. Ο Ματ Ντέιμον αποδεικνύει ότι μπορεί να τσαλακωθεί και να σκοτεινιάσει. Κι ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, στα χέρια του μάστορα-Σκορσέζε, κάνει μία ερμηνεία-έκπληξη και κερδίζει οσκαρική υποψηφιότητα.

Αυτός όμως που σου κόβει το αίμα είναι ο Τζακ Νίκολσον ως αδίστακτος αρχιμαφιόζος των παράδρομων της Βοστώνης.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ποιος βρίσκει τον «Ταξιτζή» ελαττωματικό; Ο Μάρτιν Σκορσέζε!

departed 1

departed 2

Και σήμερα μαθαίνουμε ότι ο μυθικός πρωταγωνιστής διασκέδαζε τόσο με το ρόλο, που σε μία σκηνή παρενέβη και την άλλαξε. Οχι όσο θα ήθελε, αλλά την άλλαξε.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη συνέντευξη του Ματ Ντέιμον, ο Νίκολσον άλλαξε εντελώς τη σκηνή που τον δείχνει να εκτελεί ένα ζευγάρι σε μια παραλία με πυροβολισμό στο κεφάλι.

«Η αρχική σκηνή ήταν μία γραμμή, κυριολεκτικά, στο σενάριο. Ηθελε τον Τζακ να εκτελεί έναν άντρα με μια σφαίρα στο κεφάλι. Κι ο Τζακ μου είπε ότι την ξαναέγραψε. Εβαλε και τον Ρέι (Γουίνστον) στη σκηνή, αλλά και τη γυναίκα του θύματος. Ο Ρέι πυροβολεί τον άντρα κι ο Τζακ τη γυναίκα. Οταν εκείνη πέφτει νεκρή, ο Τζακ πρόσθεσε την παγερή ατάκα "κοίτα την έπεσε κάπως αστεία!", κάτι που δείχνει πόσο αδιάφορος ήταν μπροστά σε ό,τι έκανε. Κι ότι σίγουρα το είχε ξανακάνει...»

«Ο Τζακ σκέφτηκε να παραμείνει το πλάνο για λίγα δευτερόλεπτα, αποκαλύπτονας ότι ο Ρέι κρατούσε ένα τσεκούρι και ήταν έτοιμος να κομματιάσει το πτώμα. Αλλά ο Τζακ ήθελε να του πει "Wait, I think I wanna fuck her again»...", όπου ο Ρέι του απαντά "νομίζω ότι πρέπει να δεις έναν ψυχίατρο"...»

Ο Σκορσέζε δεν δέχθηκε κάτι τόσο νοσηρό και κράτησε μόνο μερικές επεμβάσεις του Νίκολσον.

Θυμηθείτε την σκηνή της ταινίας:


Διαβάστε περισσότερα: