Buzz

Το «If It Bleeds» του Στίβεν Κινγκ έχει, ήδη, συμβόλαιο για να γίνει... τρεις ταινίες

στα 10

Ο Στίβεν Κινγκ είναι πολυγραφότατος και τα βιβλία του διασκευάζονται κατά κόρον για το σινεμά. Αλλά αυτή τη φορά, έσπασε προσωπικό ρεκόρ!

Το «If It Bleeds» του Στίβεν Κινγκ έχει, ήδη, συμβόλαιο για να γίνει... τρεις ταινίες

Το «If It Bleeds», το νέο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, μια συλλογή από τέσσερα διηγήματα, κυκλοφόρησε τον Μάιο. Πριν κλείσει δυο μήνες στα πραγματικά και ηλεκτρονικά ράφια, έχει ήδη πουληθεί για τις κινηματογραφικές διασκευές του - γιατί, ναι, δεν είναι μία, αλλά τρεις!

Διαβάστε ακόμη: Ο Στίβεν Κινγκ έχει την καλύτερη ιδέα για βιβλίο που «δεν θα γράψει ποτέ»

Πρώτη-πρώτη έκλεισε τη συμφωνία της η Protozoa, η εταιρία του Ντάρεν Αρονόφσκι, που εξασφάλισε το διήγημα «The Life of Chuck». Η ιστορία ακολουθεί έναν άνδρα που πεθαίνει στα 39 από καρκίνο στον εγκέφαλο και γυρίζει στο παρελθόν, για ν' αφηγηθεί τη ζωή του με την αντίστροφη χρονική σειρά. Ο Αρονόφσκι υπογράφει ως παραγωγός την ταινία, αλλά δεν ξέρουμε αν θα σκηνοθετήσει.

στίβεν κινγκ if it bleeds 607

Ταυτόχρονα, ο Μπεν Στίλερ πρόλαβε το «Rat», με σκοπό και να κρατήσει τη θέση του παραγωγού και να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στην ταινία. Αυτό το διήγημα στρέφεται γύρω από τον Ντρου Λάρσον, έναν συγγραφέα σε δημιουργικό αδιέξοδο, του οποίου η κάθε ιδέα προκαλεί μια καταστροφή. Ο Λάρσον βρίσκεται σε μια παράγκα στο δάσος για να τελειώσει το βιβλίο του, αλλά κάνει μια αλά Φάουστ συμφωνία μ' έναν... αρουραίο: φυσικά, η δική του επιτυχία θα έχει ένα μοιραίο τίμημα.

Εξώφυλλο κι οπισθόφυλλο του βιβλίου:

στίβεν κινγκ if it bleeds 607

στίβεν κινγκ if it bleeds 607

Τέλος, η Blumhouse («The Invisible Man»), μαζί με τον Ράιαν Μέρφι, απέκτησαν τα δικαιώματα για το διήγημα «Mr. Harrigan's Phone», με προβλεπόμενο σεναριογράφο και σκηνοθέτη τον Τζον Λι Χάνκοκ του «Saving Mr. Banks». Η ιστορία, που χαρακτηρίζεται ως «ένα πιο μεταφυσικό "Stand By Me"»: ο Κρεγκ είναι ένας έφηβος που κάνει μικροδουλειές κι εξυπηρετήσεις για τον καινούριο κάτοικο της μικρής του πόλης, τον γηραιό κι εκκεντρικό κύριο Χάριγκαν. Είναι η εποχή της κυκλοφορίας του πρώτου iPhone και μια μέρα ο Κρεγκ αρχίζει να λαμβάνει μηνύματα από το iPhone που είχε χαρίσει στον κύριο Χάριγκαν - το μόνο πρόβλημα είναι πως ο κύριος Χάριγκαν είναι νεκρός και το τηλέφωνο έχει ταφεί μαζί του.

Το μοναδικό από τα διηγήματα που ακόμα δεν πουλήθηκε για κινηματογραφική διασκευή είναι το ομότιτλο, το «If It Bleeds», με ηρωίδα την αγαπημένη ντετέκτιβ του Κινγκ, Χόλι Γκίμπνεϊ, αλλά ακόμα είναι Ιούλιος... ποιος βιάζεται;