Buzz

Ο Στίβεν Κινγκ έχει την καλύτερη ιδέα για βιβλίο που «δεν θα γράψει ποτέ»

στα 10

Και περιλαμβάνει έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογραφικού τρόμου.

Ο Στίβεν Κινγκ έχει την καλύτερη ιδέα για βιβλίο που «δεν θα γράψει ποτέ»

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ο Στίβεν Κινγκ έχει γράψει μερικές από τις πιο καλύτερες ιστορίες τρόμου στην ιστορία της λογοτεχνίας και έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς, κι όχι άδικα, ως ο μαιτρ του τρόμου. Ομως για εκείνον η καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ για βιβλίο ήταν εκείνη που δεν έγραψε ποτέ.

Σε μια πρόσφατή του δημοσίευση στο twitter ο Κινγκ περιέγραψε την καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ για μια ιστορία με πρωταγωνιστή όχι κάποιον νέο χαρακτήρα αλλά ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία τρόμου του σινεμά, τον Τζέισον από την σειρά ταινιών «Παρασκευή και 13». Ο Κινγκ έγραψε «η καλύτερη ιδέα για μυθιστόρημα που δεν έγραψα ποτέ (και πιθανότατα δεν θα το κάνω ποτέ) ήταν το “Εγώ, ο Τζέισον” (I, Jason) μια αφήγηση πρώτου προσώπου του Τζέισον Βούρχις και της διαβολικής του μοίρας: να σκοτώνεται ξανά και ξανά στο Camp Crystal Lake. Τι διαβολική, υπαρξιακή μοίρα!»

Διαβάστε ακόμα: Ο Στίβεν Κινγκ διαλέγει τις πέντε ταινίες τρόμου που πρέπει να έχεις δει οπωσδήποτε

Αυτό που προκαλεί έστω και κάποιο ελάχιστο ενδιαφέρον πως ο Τζέισον δεν μιλάει καθόλου. Ετσι η ιδέα του Κινγκ να έμπαινε στο μυαλό και στις σκέψεις ενός μανιακού δολοφόνου ο οποίος παραμένει σιωπηλός καθόλη την διάρκεια των φόνων, κρύβοντας το πρόσωπο του πίσω από μια μάσκα χόκεϊ, πραγματικά μοιάζει ως μια συναρπαστική ιδέα από μόνη της.

Κρίμα που δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα…

Διαβάστε ακόμη: Το αγαπημένο μου του Στίβεν Κινγκ | Οι συντάκτες του Flix διαλέγουν την αγαπημένη τους ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

friday the 13th 607