Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας για τα Βραβεία Ιρις του 2021!

στα 10

Ηρθε η στιγμή να στείλετε την ταινία σας για τα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2021.

Flix Team
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας για τα Βραβεία Ιρις του 2021!

Με την ακόλουθη πρόσκληση, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοινώνει τις νέες κατηγορίες Σπουδαστικής Μικρού Μήκους Ταινίας και το Βραβείο Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής που έρχεται για να αναδείξει τις συμπαραγωγές με Ελληνες παραγωγούς που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια. Αλλά και, ειδικά για φέτος, την εισαγωγή της online προβολής λόγω της πανδημίας που κράτησε τις αίθουσες κλειστές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που μπορείτε να αναζητήσετε παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Ο Δεκέμβριος θα φέρει το 9ο Film Factory


Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί όλους τους κύριους παραγωγούς των ταινιών της χρονιάς (μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation)* να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στα 12α Βραβεία ΙΡΙΣ ως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021! Για πρώτη φορά φέτος μπορεί να υποβληθεί συμμετοχή και για το Βραβείο Σπουδαστικής Μικρού Μήκους Ταινίας και το Βραβείο Ταινίας Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν το συντομότερο μαζί μας στο helfiac@gmail.com, ώστε να λάβουν τις φόρμες συμμετοχής και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και για όλα τα υλικά που θα πρέπει να συνοδεύουν τις συμμετέχουσες ταινίες. Αναφορικά με τις Σπουδαστικές Μικρού Μήκους Ταινίες, την αίτηση μπορούν να κάνουν αποκλειστικά οι σχολές κινηματογράφου και κατ’ εξαίρεση οι σπουδαστές μόνο σε περίπτωση σχολής κινηματογράφου του εξωτερικού.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Κ.

*Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή μιας ταινίας σύμφωνα με τον κανονισμό ανάδειξης των Βραβείων ΙΡΙΣ, είναι: α) να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής, β) να διαθέτει πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ή αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης στο ΕΚΚ), και γ) να έχει κάνει την πρώτη της δημόσια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα της Ελλάδας, είτε στο πλαίσιο εμπορικής διανομής είτε στο πλαίσιο φεστιβάλ, από 01.01.2020 έως 31.12.2020, ή εναλλακτικά, και ειδικά για τη φετινή χρονιά, να έχει κάνει μέσα στις ίδιες ημερομηνίες την πρώτη της δημόσια προβολή ψηφιακά, είτε μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας ενός φεστιβάλ, είτε μέσω εμπορικής υπηρεσίας streaming ή video on demand. Από την τρίτη προϋπόθεση εξαιρούνται οι Σπουδαστικές Μικρού Μήκους Ταινίες, για τις οποίες δεν απαιτείται δημόσια προβολή.


Θυμηθείτε εδώ όλους τους νικητές των Βραβείων Ιρις της ΕΑΚ 2020