Industry

Πώς τα πηγαίνουν οι ελληνικές ταινίες του καλοκαιριού στο box office;

στα 10

Με μια λέξη, θαυμάσια. Αναλυτικότερα, παρακάτω.

Πώς τα πηγαίνουν οι ελληνικές ταινίες του καλοκαιριού στο box office;

Περίμεναν πολύ, περιμέναμε κι εμείς μαζί, αλλά με την έναρξη της θερινής σεζόν, μια σειρά από αξιόλογες ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας βγήκαν στις αίθουσες - κι ο κόσμος, για να μην γκρινιάζουμε πάντα, ανταποκρίθηκε μ' ενδιαφέρον και αγάπη. Δείτε παρακάτω πώς τα πήγαν, ή τα πηγαίνουν ακόμα, οι ελληνικές ταινίες στο box office, με τη σειρά που βγήκαν στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: Ξέρουμε τι είδατε το τετραήμερο που πέρασε | Ελληνικό box office 1/7-4/7/2021

πρόστιμο

«Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη

Βγήκε στα θερινά με το άνοιγμά τους, με φόρα, στις 21 Μαΐου. Εχει ξεπεράσει τις 11.191 εισιτήρια, έχει κάνει προβολές σε 16 πόλεις (ανάμεσά τους τρία νησιά) και θα επαναλάβει... κατά λαϊκή απαίτηση, προβολές στη Θεσσαλονίκη, ενώ κινηματογραφικές λέσχες και δημοτικά σινεμά θα το εντάξουν (καλώς εχόντων των πραγμάτων) και στο χειμερινό πρόγραμμά τους.

μήλα

«Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Εξοδος στα θερινά στις 3 Ιουνίου. Ως τώρα έχει κάνει πάνω από 11.326 εισιτήρια κι εξακολουθεί να προβάλλεται, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια και τα νησιά.

Ράφτης box office

«Ο Ράφτης» της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν

Βγήκε ταυτόχρονα με τα «Μήλα» στις αίθουσες, στις 3 Ιουνίου. Ξεπέρασε τα 7.250 εισιτήρια στην 5η εβδομάδα προβολής του και παίζεται ακόμα και στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

digger

«Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Βγήκε στο σινεμά στις 17 Ιουνίου, μία μέρα αφότου κέρδισε 10 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Την περασμένη Κυριακή, στην τρίτη εβδομάδα του, έφτασε τα 9.260 εισιτήρια, άρα ξεπερνά τις 10.000 πλέον. Συνεχίζει τις προβολές του στην Αθήνα και την περιφέρεια - σημαντικότερο, από τις 22 Ιουλίου θα προβάλλεται και στη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη ευαισθησία, μια και η ταινία έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Χαλκιδική.

minbday

«Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Ξεκίνησε την καριέρα του, στην Αθήνα, στις 24 Ιουνίου. Στη δεύτερη εβδομάδα διανομής του ξεπέρασε τις 11.917 εισιτήρια, «ανέβηκε» και στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τώρα κι ολόκληρο το καλοκαίρι θα παίζεται σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά (και τα τουριστικότερα, Πάρο, Νάξο, Μύκονο κτλ) - πώς όχι, μια και πλήρως αγγλόφωνη, η ταινία παρουσιάζει στην οθόνη την Ελλάδα που (ή όπου) θα ήθελε κανείς να ερωτευτεί.


Και έρχονται: Δεν Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου, Νίκος Καρούζος: Ο Δρόμος για το Εαρ του Γιάννη Καρπούζη, Ο Ανθρωπος του Θεού (Man of God) της Γελένα Πόποβιτς, Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ του Δημήτρη Μπαβέλλα, Kala Azar της Τζάνις Ραφαηλίδου

Διαβάστε αναλυτικα: Greek Summer! Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που θα βγουν στα θερινά φέτος το καλοκαίρι