Industry

To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου διευκρινίζει γύρω από την επαναπροκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή

στα 10

Με δελτίο Τύπου το ΕΚΚ απαντά σε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Flix Team
To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου διευκρινίζει γύρω από την επαναπροκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή

Στις 6 Φεβρουαρίου επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις του Γενικού Διευθυντή και Διευθυντή Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Σήμερα, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απαντά σε δημοσιεύματα γύρω από τους λόγους που οδήγησαν στην επαναπροκήρυξη.

Διαβάστε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:


Ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνει τα εξής:

Η θέση του Γενικού Διευθυντή επαναπροκηρύχθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για να υπάρξουν και νέες προτάσεις και η διαδικασία επιλογής να καταστεί περισσότερο γόνιμη, πράγμα που ενισχύει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τις υπάρχουσες νομικές εκκρεμότητες, που προκύπτουν από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και από τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, το Δ.Σ ενημερώθηκε και έχει ήδη αποφασίσει και αναθέσει σε ειδικευμένο δικηγορικό γραφείο την διαβίβαση των σχετικών φακέλων στον αρμόδιο εισαγγελέα και έχει δώσει εντολή για τις περαιτέρω προβλεπόμενες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την πιστή τήρηση των νόμων.

Αυτά όλα έχουν τεθεί υπόψιν των ενδιαφερομένων και είναι στη διάθεση του οιουδήποτε αναζητήσει τις σχετικές πληροφορίες. Σημειώνεται, πάντως, ότι αυτή τη στιγμή στο Ε.Κ.Κ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξυγίανσης και ανασυγκρότησης της λειτουργίας του, πράγμα το οποίο δημιουργεί αντιδράσεις από κατεστημένα συμφέροντα που ενδεχομένως θίγονται.

Για το Γραφείο Τύπου του Ε.Κ.Κ

Ο υπεύθυνοςΔημήτρης Μπούρας


Δείτε ακόμη: Τα κινηματογραφικά φεστιβάλ δεν δείχνουν μόνο ταινίες - παράγουν πολιτισμό