Φεστιβάλ / Βραβεία

Ατιμασμένες Σφαίρες: Χωρίς σταρ η τελετή των Golden Globes

στα 10

Κανένας ηθοποιός, κανένα celebrity δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στην παρουσίαση της 79ης τελετής Χρυσών Σφαιρών.

Ατιμασμένες Σφαίρες: Χωρίς σταρ η τελετή των Golden Globes

Μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν, οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούσαν το απόλυτο πάρτι του Χόλιγουντ: πολύ πιο χαλαρή ατμόσφαιρα από τα Οσκαρ, με φαγητό και (κυρίως) με αλκοόλ και παρουσιαστές που τολμούσαν το roasting των σούπερ σταρ.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει: το κανάλι NBC έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι φέτος δεν θα μεταδώσει τα βραβεία, ενώ ατζέντηδες και συνδικαλιστικές ενώσεις ηθοποιών, σκηνοθετών και παραγωγών έχουν συμβουλεύσει τους πελάτες σε πλήρη αποχή.

Διαβάστε ακόμα: Χρυσές Σφαίρες... τέρμα! Η κινηματογραφική βιομηχανία σαμποτάρει την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών

golden globes scandal MAIN

Το πρόβλημα φάνηκε από τις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών, των βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ: από την πεντάδα των καλύτερων ταινιών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» ταινίες (« Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom», «Judas and the Black Messiah»). Λίγες μέρες πριν την απονομή, οι Los Angeles Times βγήκαν με σκάνδαλο: κανένα από τα 87 μέλη της Ενωσης δεν είναι μαύρος/η. Οπότε πώς να υπάρξει μία δίκαιη, ισότιμη αντιπροσώπευση στις υποψηφιότητες και τα βραβεία; Οταν τα μέλη που ψηφίζουν δεν έχουν άμεση επαφή με την μαύρη κουλτούρα;

Διαβάστε ακόμα: Χρυσές Σφαίρες 2021: πίεση στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών για την έλλειψη ισότιμης αντιπροσώπευσης

Golden Globes

Και τι θα γίνει λοιπόν φέτος;

Η επίσημη ανακοίνωση αποκαλύπτει ότι «κανένα celebrity δε θα παρουσιάσει κατηγορία βραβείου και φυσικά κανένας δεν δέχθηκε να είναι οικοδεσπότης της τελετής»

Γράφει αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ:

«Οι Χρυσές Σφαίρες θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιανουαρίου με μία μικρή, συμβολική τελετή που, όχι μόνο θα βραβεύσει τους καλύτερους της μεγάλης και της μικρής οθόνης για το 2021, αλλά θα τονίσει και την σημασία της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα της βιομηχανίας. Η τελετή θα γιορτάσει και θα τιμήσει μία σειρά από κοινοτικά προγράμματα που ενδυναμώνουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και στηρίζουν τους κινηματογραφιστές και τις ιστορίες του. Η Ενωση έχει στηρίξει και οικονομικά τέτοιους οργανισμούς μέσα στις δεκαετίες και θα συνεχίσει να επενδύσει στους μελλοντικούς ηγέτες της βιομαχανίας μας...»

Αναμένεται να ανακαλύψουμε αν η ίδια η Ενωση θα προβάλει την τελετή μέσα από την επίσημη σελίδα της, ή θα ανακοινώσει απλώς τα αποτελέσματα την επόμενη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα: