Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες... τέρμα! Η κινηματογραφική βιομηχανία σαμποτάρει την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών

στα 10

Ο χρόνος τους τελείωσε: μέσω των ατζέντηδών τους οι σταρ δηλώνουν ότι θα μποϊκοτάρουν και θα απέχουν από τις Χρυσές Σφαίρες, αν δεν αλλάξει η σύνθεση των μελών της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών.

Χρυσές Σφαίρες... τέρμα! Η κινηματογραφική βιομηχανία σαμποτάρει την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών

Φέτος, η Ενωση των Ξένων Ανταποκριτών βρίσκεται στο μικροσκόπιο και δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Το πρόβλημα φάνηκε από τις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών,: από την πεντάδα των καλύτερων ταινιών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» ταινίες (« Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom», «Judas and the Black Messiah»).

Λίγες μέρες πριν την απονομή, οι Los Angeles Times βγήκαν με σκάνδαλο: κανένα από τα 87 μέλη της Ενωσης δεν είναι μαύρος/η. Οπότε πώς να υπάρξει μία δίκαιη, ισότιμη αντιπροσώπευση στις υποψηφιότητες και τα βραβεία; Οταν τα μέλη που ψηφίζουν δεν έχουν άμεση επαφή με την μαύρη κουλτούρα;

Η κακής διατύπωσης και θερμοκρασίας δηλώσεις των ηγετικών στελεχών επί σκηνής («θα ψάξουμε και να βρούμε μαύρα μέλη»), το βράδυ της τελετής, όχι απλώς δεν καθησύχασαν, αλλά έβαλαν φωτιά στις εξελίξεις: οι σχέσεις της βιομηχανίας με το θεσμός κλονίστηκαν σοβαρά.

Διαβάστε περισσότερα: Χρυσές Σφαίρες 2021: πίεση στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών για την έλλειψη ισότιμης αντιπροσώπευσης

golden globes scandal 607

Τέρμα οι Χρυσές Σφαίρες για το Χόλιγουντ αν...

Σήμερα διαβάζουμε τι σημαίνει αυτό πρακτικά: μία επιστολή που υπογράφουν οι μεγαλύτερες εταιρίες αντζέντηδων στο Χόλιγουντ (εκείνοι που αποφασίζουν δηλαδή που θα εμφανιστούν οι πελάτες τους και που όχι) ανακοινώνει στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών ότι αν «δεν προβεί σε σημαντικές, ουσιαστικές και σε βάθος χρόνου αλλαγές» οι πελάτες τους δε θα ξανασυμμετέχουν ποτέ στο θεσμό.

Την επιστολή υπογράφουν οι πραγματικά πρωτοκλασάτες PR εταιρίες όπως οι DDA, Premier, 42West, Rogers & Cowan και άλλοι κάτι που σημαίνει ότι οι A-listers της βιομηχανίας δηλώνουν κοινό μέτωπο αποχής.

Απαιτούμε διαυγείς διαδικασίες και σημαντικές αλλαγές που θα τιμούν και θα σέβονται την διαφορετικότητα και την υπόληψη των πελατών μας, των συναδέλφων τους και του παγκόσμιου κοινού...»

golden globes scandal 607 2

Μποϊκοτάζ ακόμα και στις συνεντεύξεις από μέλη της Ενωσης!

Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή των πελατών μας ούτε σε event σας, αλλά ούτε καν σε συνεντεύξεις με τα μέλη σας, όσο περιμένουμε να μάς ανακοινώσετε τα άμεσα και συγκεκριμένα σχέδιά σας για μία ουσιαστική, ρηξικέλευθη αλλαγή.

Απαιτούμε διαυγείς διαδικασίες και σημαντικές αλλαγές που θα τιμούν και θα σέβονται την διαφορετικότητα και την υπόληψη των πελατών μας, των συναδέλφων τους και του παγκόσμιου κοινού. Περιμένουμε πράξεις που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα για την επιδιόρθωση των σχέσεων μεταξύ των εταιριών μας, των πελατών μας και της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών».

H απάντηση της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ ήρθε ακαριαία φυσικά. Αλλά πρόχειρα και βιαστικά, για άλλη μία φορά. Πάντως δεσμεύτηκαν ότι θα δεχθούν στους κόλπους τους ένα 13% μαύρων μελών μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εχουμε μακρύ δρόμο ακόμα για την ισότητα...

Οι Χρυσές Σφαίρες 2021 με τον τρόπο του Flix: