Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2022: Ποιοι έμειναν στη σκιά των υποψηφιοτήτων;

στα 10

Οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών σημείωσαν εκπλήξεις κι ανατροπές. Διαβάστε αναλυτικά ποιες ήταν οι ευχάριστες και ποιες οι δυσάρεστες εκπλήξεις...

Χρυσές Σφαίρες 2022: Ποιοι έμειναν στη σκιά των υποψηφιοτήτων;

Κάτω από την σκιά του σκανδάλου που έπληξε την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ πριν μήνες κι αφορούσε στην έλλειψη πολυπολιτισμικότητας: και τα 87 μέλη της είναι λευκοί, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις 79ες Χρυσές Σφαίρες.

Διαβάστε αναλυτικά τις υποψηφιότητες: Χρυσές Σφαίρες 2022: Οι Υποψηφιότητες και στις κινηματογραφικές και στις τηλεοπτικές κατηγορίες

The Power of the dog

Ποιοι προηγούνται:

Στο κινηματογραφικό κομμάτι, τα μέλη της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών έδωσαν προβάδισμα σε δύο ταινίες: το «Belfast» του Κένεθ Μπράνα και η «Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον κυριάρχησαν με 7 υποψηφιότητες η κάθε μία τους.

Succession 607 new

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, η σειρά του HBO «Succession» κατάφερε να προηγηθεί με 5 υποψηφιότητες, ενώ ακολούθησαν τα «Ted Lasso» και «The Morning Show» της Apple TV+ με 4 υποψηφιότητες η κάθε μια τους.

Το Netflix κατάφερε να αποσπάσει τις περισσότερες κινηματογραφικές υποψηφιότητες με 17 στο σύνολο, ενώ το HBO κατάφερε το ίδιο να κάνει στις τηλεοπτικές υποψηφιότητες με 15.

LICORICE PIZZA

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ:

Αλάνα Χάιμ & Κούπερ Χόφμαν: Aνάμεσα στις ευχάριστες εκπλήξεις, δύο πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί μπαίνουν στις πεντάδες του Α' Γυναικείου και Α' Ανδρικού αντίστοιχα. Και η Αλάνα Χάιμ και ο γιος του Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Κούπερ Χόφμαν έπαιξαν για πρώτη φορά στο σινεμά, στο «Licorice Pizza» του Πολ Τόμας Αντερσον και διακρίθηκαν αμέσως. Τόπο στα νιάτα λοιπόν!

West Side Story

Τα κορίτσια του «West Side Story»: Kαι η Ρέιτσελ Ζέγκλερ και η Αριάνα ΝτεΜπόουζ κέρδισαν υποψηφιότητες. Kι αν η ΝτεΜπόουζ είχε μια κάποια εμπειρία, να θυμηθούμε ότι τη Ζέγκλερ ο Σπίλμπεργκ την είδε στο youtube και την έκλεισε στον πρώτο ρόλο της ζωής της!

coolidge

Επιτέλους, την αναγνώρισαν! Η 60χρονη πλέον Τζένιφερ Κούλιτζ, μία κομεντιέν που μάς έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές με το αυτοσαρκαστικό της χιούμορ (από τα “Best in Show” μέχρι τα “Legally Blonde"), κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα της 28χρονης καριέρας της (για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σάτιρα «The White Lotus»)

maggie

Μάγκι Τζίλενχαλ: Πρώτη φορά πίσω από την κάμερα και μπήκε στην πεντάδα σκηνοθεσίας («The Lost Daughter»); Αυτό είναι θρίαμβος!

Tender Bar

Μπεν Αφλεκ: Είναι τόσο αξιοπρόσεχτη η ερμηνεία του στο «The Tender Bar» του Τζορτζ Κλούνεϊ, που σκόραρε υποψηφιότητα Β' Ανδρικού; Θα δούμε σε πολύ λίγο!


paul thomas anderson

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

PTA: Να αναγνωρίζεις το «Licorice Pizza» και όχι τον σκηνοθέτη του, το λες και ανήκουστο. Το να αφήνεις, γενικώς, εκτός σκηνοθετικής πεντάδας τον Πολ Τόμας Αντερσον, έναν από τους πραγματικούς auteurs της γενιάς μας, το λες και ιεροσυλία.

jared leto

Το υπόλοιπo House των Gucci: Πολύ σωστά η camp Lady Gaga αναγνωρίζεται για τον «Οίκο Gucci», αλλά... που είναι ο Ανταμ Ντράιβερ; Ο Αλ Πατσίνο; Ο Τζέρεμι Αϊρονς; Και, καλά όλοι οι υπόλοιποι, αλλά ποιος είδε τον Τζάρεντ Λέτο σε αυτή του την μεταμόρφωση/ερμηνεία και δεν υποκλίθηκε; Μεγάλη αδικία...

moreno

Grand Dame: Μπράβο στις πιτσιρίκες του «West Side Story» που τα κατάφεραν, αλλά πώς τόλμησε η Ενωση Ανταποκριτών να μην συμπεριλάβει και την γυναίκα icon της ταινίας; Τη Ρίτα Μορένο; Θα ήταν μία σπουδαία στιγμή που θα γεφύρωνε το ένδοξο παρελθόν με το λαμπερό παρόν της ταινίας.

don't look up

Μέριλ Στριπ: Εχοντας συνηθίσει την Μέριλ Στριπ να αποτελεί κατηγορία από μόνη της, ήμασταν σίγουροι ότι θα ακούσουμε το όνομά της στην πεντάδα Β' Γυναικείου για το «Μην Κοιτάτε Πάνω». Αλλά φέτος, η Μεγάλη Κυρία των ρεκόρ θα κάτσει στον πάγκο.

Parallel Mothers

Πενέλοπε Κρουζ: Η πρωταγωνίστρια του Πέδρο Αλμοδοβάρ, μπορεί να έφυγε με το βραβείο ερμηνείας από τη Βενετία για τις «Παράλληλες Μητέρες», αλλά οι Χρυσές Σφαίρες την αγνόησαν.

selena gomez

Σελένα Γκομέζ: Τρεις είναι οι πρωταγωνιστές της κωμικής σειράς «Only Murders in the Building»: οι Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελένα Γκομέζ. Οι δύο πρώτοι κέρδισαν υποψηφιότητες, η Σελένα αγνοήθηκε.

Dune MAIN2

Τίμοθι Σαλαμέ: Το It αγόρι του σινεμά αυτή τη στιγμή δεν κατάφερε να σκοράρει υποψηφιότητα για το «Dune».

licorice pizza

Μπράντλεϊ Κούπερ: Επαιξε ακομπλεξάριστα, θαρραλέα και over the top σε μία (ΟΚ, δύο) σεκάνς του «Licorice Pizza» και τον είχαμε βέβαιο στην πεντάδα Β' Ανδρικού. Μάλλον, οι Χρυσές Σφαίρες διαφώνησαν...

dog

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Who let the Dog out?

Ο πανικός του PR τμήματος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών (να αποδείξουν ότι είναι ανοιχτοί στη πολυπολιτισμικότητα και διαφορετικότητα) τούς οδήγησε σε μία από τις πιο ανεξήγητες επιλογές παρουσιαστή - ever!

Τι άλλο να πει κανείς για τον Snoop Dogg, αξιαγάπητο και ταλαντούχο, αλλά όχι και τον πιο... διαυγή άνθρωπο για μία τέτοια live παρουσίαση.

Τίποτα να μην πούμε. Μιλούν τα video από μόνα τους (κι έγιναν viral από τα πρώτα λεπτά)

«Μπεν... Αφλέκ»

«Ντένις... Βιλανουέβα»

H 79η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου του 2022, αλλά δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.