Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Goads» της Ιριδας Μπαγλανέα βραβεύεται στο Φεστιβάλ της Τεργέστης

στα 10

Ειδική μνεία στη μικρού μήκους ταινία της Ελληνίδας δημιουργού.

Flix Team
Το «Goads» της Ιριδας Μπαγλανέα βραβεύεται στο Φεστιβάλ της Τεργέστης

Η Ηρα θυμήθηκε αυτό το φως. Ηταν εκείνο που προσπαθούσε να τρυπήσει το σκοτάδι, γλιστρώντας ανάμεσα στο παράθυρο και την κουρτίνα. Ηταν σαν κάτι να της ψιθύριζε στο αυτί, βγάζοντας έναν ήχο που δεν είχε ξανακούσει. Ακόμα δε φανταζόταν ότι μία μέρα θα έπρεπε να σταθεί απέναντί του.

Διαβάστε ακόμη: Τέσσερις ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ της Τεργέστης

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία της Ιριδας Μπαγλανέα, «Goads» (διαβάστε περισσότερα εδώ, ξεχώρισε στο Φεστιβάλ της Τεργέστης και διακρίθηκε με ειδική μνεία σε δύο κατηγορίες βραβείων.

Με τα λόγια της Κριτικής Επιτροπής: «Ειδική μνεία στο "Goads" της Ιριδας Μπαγλανέα, μία ταινία με φαντασία, ωριμότητα και πολύ καλή κινηματογράφηση. Η επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την εξαιρετική ικανότητα της σκηνοθέτη να δουλεύει με παιδιά και ζώα».

Η ταινία διακρίθηκε επίσης με Ειδική Μνεία από την επιτροπή νέων (PAG Jury Prize), σύμφωνα με το σκεπτικό: «Ο θάνατος είναι η αφετηρία ενός εσωτερικού ταξιδιού που το βιώνουμε μέσα από τα μάτια δύο μικρών κοριτσιών κι ενός κυνικού πατέρα, σε ένα αμάλγαμα διαθέσεων, το αποτέλεσμα ενός σεναρίου που διαθέτει έντονη φιλοσοφική χροιά».

goads 607

Εχοντας ήδη συμμετάσχει και βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στις Νύχτες Πρεμιέρας, το «Goads» συνεχίζει τη διεθνή πορεία του στα φεστιβάλ του κόσμου.