Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


emily in paris 607

«Emily in Paris»

Από τους παραγωγούς του «Sex and the City», μόδα, εστιατόρια και σεξ σε μια άλλη πόλη, αυτή του φωτός... Η σειρά παρακολουθεί την Αμερικανίδα Εμιλι, από το Μιντγουέστ (ενσαρκώνει η Βρετανίδα Λίλι Κόλινς), νέα, μπριόζα, σινγκλ, που εγκαθίσταται στο Παρίσι - έχει μόλις προσληφθεί, ως marketeer, από μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία για να τους εμφυσήσει την αμερικανική οπτική. Εκεί, φυσικά, θα δει τ' αξιοθέατα - κτίρια και αγόρια. Οίκοι μόδας, εστιατόρια, πάρκα, ομορφαίνουν τη σειρά όπου, στα πεταχτά, συναντάμε επίσης, εκτός από διάφορους Γάλλους ανερχόμενους ζεν-πρεμιέ, την Κέιτ Γουολς (του «Grey's Anatomy» και του «Private Practice»), και τη Φιλιπίν Λερουά-Μπολιέ την οποία, αν δεν θυμάστε από... την «Κόρη του Μιστράλ», είδατε πρόσφατα στο «Dix pour cent». Εάν δεν ρουφήξατε τη σειρά-ζαχαρωτό το χειμώνα που έγινε hit, τότε η άνοιξη ενδείκνυται.

Η σειρά προβάλλεται στο Netflix αλλά και στο Vodafone TV

caro diario 607

«Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» του Νάνι Μορέτι

Μια σπονδυλωτή ταινία σε τρία μέρη. Κεφάλαιο 1: Στη Βέσπα | Ο Νάνι Μορέτι, εξοργισμένος από το κεντρικό μήνυμα μιας ταινίας που βλέπει στον κινηματογράφο για τη γενιά του, παίρνει τη βέσπα και τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη. Κεφάλαιο 2: Νησιά | Αναζητώντας την ηρεμία για να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας του, ο Μορέτι επισκέπτεται το συνεργάτη του Τζεράρντο, έναν καθηγητή φιλοσοφίας που έχει από καιρό μετακομίσει στο Λίπαρι, την πρωτεύουσα των απομονωμένων Αιολίδων Νήσων. Σε αντίθεση όμως με όσα προσδοκούσε, συναντά ένα Λίπαρι στους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης, πολύβουο και γεμάτο αυτοκίνητα. Κεφάλαιο 3: Γιατροί | Η ιστορία, στο ξεκίνημα της οποίας ο Μορέτι διευκρινίζει ότι είναι απολύτως αληθινή, ξεκινά με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να ανακαλύψει από τι πάσχει μέσα από μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

H ταινία είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films, μέσω της iPlatforma.

little house on the prairie 607

«Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι»

Κάντε ένα μικρό τεστ για το τι θυμάστε από την παιδική σας ηλικία! Η σειρά, βασισμένη στα ομότιτλα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ινγκαλς Γουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880. Υστερα από μακροχρόνια αναζήτηση, οι Ινγκαλς εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ινγκαλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρόλ' αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.

Η σειρά, παραγωγής 1974 - 1983, προβάλλεται ολόκληρη, από την αρχή, στην ΕΡΤ1, καθημερινά στις 19.00.

daredevil 607

«Daredevil» του Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Οταν ο Ματ Μέρντοκ τυφλώνεται από τοξικά απόβλητα, συνειδητοποιεί ότι οι υπόλοιπες αισθήσεις του έχουν ενταθεί υπεράνθρωπα κι αποφασίζει να τις αξιοποιήσει στον πόλεμο εναντίον του εγκλήματος - σε συνδυασμό με μια διαβολεμένη ικανότητα στις πολεμικές τέχνες. Μπεν Αφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ και Κόλιν Φάρελ, στην υπερηρωική περιπέτεια του 2003.

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 21.00

η αθήνα χορεύει ροκ εν ρολ 607

«Η Αθήνα Xορεύει Rock ΄n΄ Roll» του Βασίλη Μάρου

Εκπληκτικό 20λεπτο ντοκιμαντέρ του 1957, σε παραγωγή του Κλέαρχου Κονιτσιώτη, που αναφέρεται στη μόδα του «νέου» αμερικανικού χορού, ροκ εν ρολ, που έφτασε και στην Αθήνα!

Προβάλλεται στο Cosmote History στις 11.40, αλλά μπορείτε, επίσης, να τη δείτε ολόκληρη εδώ.

dogman 607

«Dogman» του Ματέο Γκαρόνε

Εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία του Πιέτρο Ντε Νέγκρι που συγκλόνισε την Ιταλία στα τέλη του '80, το φιλμ παρακολουθεί από κοντά τον ήρωά του, τον Μαρτσέλο, στην καθημερινότητά του. Ο Μαρτσέλο ζει σε μια περιοχή που θυμίζει το έρημο τοπίο ενός κλασικού γουέστερν, με εμπορικά παραπήγματα και το θάνατο να ελοχεύει σε κάθε γωνιά: το σύμπαν του είναι τα μπιλιαρδάδικα, τα ενεχυροδανειστήρια, τα ουφάδικα, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, μια τεχνητή λίμνη γεμάτη μυστικά μπροστά τους. Εκεί, ο Μαρτσέλο, μικροκαμωμένος, καθόλου ευνοημένος από τη φύση (ούτε κι από τη μοίρα, άλλωστε), διατηρεί το μαγαζί του, ένα κομμωτήριο και ξενοδοχείο για σκύλους συντροφιάς, ενώ ως πάρεργο είναι και ντίλερ κοκαΐνης. Τα σκυλιά που περιποιείται είναι η μεγάλη του αγάπη. Τα φροντίζει, τους κάνει μασάζ, τους μιλά, τα αποκαλεί τακτικά «amore», με τη μελιστάλαχτη, λεπτή φωνή του, τούς μοιράζει απλόχερα την τρυφερότητά του. Στα σκυλιά και τη μικρή του κόρη, από το διαλυμένο του γάμο, εκείνη για την οποία θα έκανε τα πάντα. Ο Ιταλός δημιουργός επιστρέφει στο ύφος του «Gomorra», δίκαιο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών για τον Μαρτσέλο Φόντε. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.

the mosquito coast apple 607

Η Ακτή του Κουνουπιού

Η οικογένεια των Φοξ φεύγει από την Αμερική κυνηγημένη, όχι για τη Νότια Αμερική, αλλά για το Μεξικό και η διαδρομή τους αναπόφευκτα διασταυρώνεται με αυτή των συμφερόντων των καρτέλ ενόσω πράκτορες της NSA αναζητούν τα ίχνη τους. Κάθε άλλο παρά μια πιστή μεταφορά του βιβλίου του Πολ Θερού, αυτή η νέα εκδοχή της ιστορίας, αν και μάλλον πιο κοινότυπη απ΄όσο θα ήθελες, δεν παύει να έχει την γοητεία της. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

Mitchells 607

«Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών» (The Mitchells vs the Machines, 2021) του Μάικ Ριάντα

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα. Σε ένα animation από τους δημιουργούς του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», που δεν κατεβάζει ρυθμούς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βάζοντας υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2022. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς